Mat & Bak

Vår nyårsmiddag – i efterskott… *s*

newyear1-2009

 

God eftermiddag alla!

 

Jag tänkte att det kanske var dags att lägga upp de där nyårsfotona som jag nämnde på nyårsdagen innan sommaren är här.. *s* Jag har haft dem liggande i en mapp och totalt glömt bort dem. 😛

Jag tog inte så mycket kort den kvällen egentligen, men några blev det ju – mest på nyårsmiddagen. Hehe! Jag blir hungrig bara jag ser bilderna. Det var bara sååå himla gott!
Så här kommer lite frestande matbilder. 😉

 

newyear5-2009

 

Min läckra nyårstallrik… 😛

 

newyear4-2009

 

Vi åt oxfilé som först stekts i panna och sedan gratinerats i ugnen med Chevréost, och till det hade vi potatisgratäng.

 

newyear3-2009

 

…och en sallad förstås, Håkan och min favorit till den här typen av mat, bestående av ruccuasallad, sockerärter, pärltomater och rödlök – och så en italiensk dressing över.

 

newyear2-2009

 

Förrätten – en Toast Skagen med kräftstjärtar, stenbitsrom, massor av nyskalade räkor och dill. 😀 Den här var så himla god att jag hade stora funderingar på att göra fler, men då hade vi aldrig orkat få i oss huvudrätten. *s* Men jag ska definitivt göra den igen nån dag, till bakad potatis. =))

 

newyear7-2009

 

Och så sist ut – efterrätten! 😀
I botten av glaset ligger ett lager med vaniljpannacotta och över den rev jag lite mörk choklad. Sedan ligger det ett lager med chokladpannacotta, även den med riven mörk choklad på. Tredje lagret består av en supergod och frisk mango- och passionsfruktsmoussé toppad med hallon, och som avslutning – riven mörk choklad över allting.

Jag behöver väl knappast säga att vi fick vänta ett bra tag efter middagen innan vi klarade av att få i oss den här efterrätten. *s* Det var inte lite precis, efterrätten är gjord i stora café latte-glas. 😛

 

newyear6-2009

 

Och så sist men inte minst – min älskling ser rätt nöjd ut vid middagsbordet. 😀

 

Nu ska vi snart äta middag här. Håkan har varit på sjukhuset idag, på en kontroll av sitt knä, och eftersom han fick problem med det för ett par veckor sedan så skickade läkaren honom på en akutröntgen för att försäkra sig om att det inte hänt något med det. Men plåtarna såg bra ut, så förhoppningsvis försvinner det helt snart. Det har ju redan blivit lite bättre igen. Men jag kan tänka mig att Håkan bleknade en aning när läkaren sa att ”…inplantatet ska ju inte kunna lossna men…” 

Lossna??!!?
Men så illa var det inte som sagt. 😉

 

Ha nu en jättemysig kväll alla så återkommer jag senare!

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...