Det var ett tag sedan jag körde ett ”Dagens recept” nu, så jag tänkte tipsa er om en sak som jag tänkte bjuda på nästa gång jag får fikagäster här hemma.
Alla vet väl vad Mums Mums är för något. 😀 Så då är det nog inte så svårt att föreställa sig hur de här cupcakes’n smakar. =)) Det är alltså chokladcuppisar med egna Mums mums uppe på och receptet har ni här:
Mums Mums Cupcakes
Till Cupcakes behöver du:
150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Till Mums Mumsen behöver du:
Frosting/maräng:
6 äggvitor
8 1/2 dl strösocker
saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Chocolate Coating:
350 gram mörk choklad 70%
3 msk matolja
Gör så här:
1. Baka chokladcupcakes enligt ovan.
2. Blanda äggvitor, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i cirka 1 minut.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår efter vispen.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker. Vispa med elvisp i ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
4. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spriraler på cupcakesen. Lämna ca en centimeter runt kanten.
5. Låt stelna i kylen.
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna.
3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
4. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Perfekta små godbitar att bjuda på när du får oväntat besök. 😀 Mums Mums-cupcakesen kan du förvara i kylen i tre dagar om du plastar in dem ordentligt. Receptet kommer ifrån Leila, min ”favoritbakerska”. 🙂
Låter gött 🙂