Djur

Mosters lilla Lindus

lindus1

Nu har jag fått besked om hur det går, och vad det var som hade hänt med min mosters vovve Lindus som blev dålig under påskhelgen. Han hade drabbats av något som jag aldrig hört talas om, nämligen Hopspot som är en slags akut hudinflammation. Det visar sig först som en kliande fläck med hoptovad päls, som hunden, om man inte hindrar den, kliar sönder så det uppstår ett sår som varar och blöder. Det är fruktansvärt smärtsamt, och behandlingen består i att raka av pälsen på och runt det drabbade området, tvätta rent och sen behandla med antibiotika och smärtstillande.

Lindus fick sövas ner, stackaren, när dom kom in med honom till Blå Stjärnan, bara för att dom skulle kunna rensa och göra rent såret. Det finns ingen förklaring till varför vissa hundar drabbas av det här, men det är vanligast bland långhåriga hundar. Det är svårt att se när det är på gång, eftersom det går oerhört fort. Ena dagen kan de vara helt friska för att nästa dag ha väldiga problem. Det kan blomma upp över en natt. Eftersom hunden inte får klia på såret så måste den ha en krage på sig, eller något annat som hindrar att den kommer åt såret.

Lindus tycker inte att det är roligt, varken med krage, sårtvätt eller medicin, så det har varit ganska roddigt ute hos min moster några dagar. Men nu börjar förhoppningsvis såret att läka något, och allt lugnar ner sig. Håller tummarna för att det inte ska inträffa något nu, så att såret går upp eller något annat. Det finns väl inget som gör att man känner sig så hjälplös som när ens djur har ont eller är sjuk.

Foto: Marita L. Källa: Agria

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...