Vardagsbetraktelser

Våren kom den 1 april! =))

1aaprilmedsolkollage1…men ska man verkligen våga tro på det? *s*

Nej, det tror jag knappast. smiley Hur gärna jag än skulle vilja. Men nu kommer april och med den, förmodligen det klassiska aprilvädret. Men idag trodde jag knappt det var sant när jag kom ut och kände hur varmt det var i skuggan. Det är väl ändå självaste F*****N att man ska åka på migrän just när det blir sånt här väder. Ja, jag vet, det kommer fler dagar. Men det är ju nu jag vill ut och åka premiärtur på våran Harley. Det är nu jag vill testköra min rosa pärla efter vintern. Alla som sysslar med någon form av säsongsbundet intresse, vet hur mycket man längtar när det börjar närma sig. Och idag kändes det ju perfekt! Jag mer eller mindre tvingade Håkan att ringa Jari idag och ta en tur, jag tror han fick dåligt samvete för att lämna mig när han visste hur gärna jag också ville ut. Men snälla nån, varför ska vi båda två gå miste om den här underbara dagen bara för att jag är dålig? Nej tack!

Bilden ovan tog Håkan på mig vid 14-tiden på balkongen. Det var helt underbart att sitta där ute, men jag satt faktiskt bara kvar några minuter, sen gick jag in och drog på mig lite mer kläder. *s* Det är förädiskt med den här vårvärmen, och jag har en sabla förmåga att dra på mig saker. Jag tycker det räcker med det jag har. Hehe! Men njöt gjorde vi därute, både två- och fyrbenta. Gizmo höll jag aldrig på att få tag på, han bara vägrade gå in igen. Det märks verkligen hur efterlängtad solen är av alla. Det var dessutom full aktivitet på balkongerna runt omkring oss i huset. Det sopades och skurades, trädgårdsmöbler ställdes ut och balkongen förbereddes inför våren. Jag passade på att ta några foton över vår berömda utsikt, som senast jag visade den, var täckt av snö.

1aaprilmedsol3

 

Från ca 13.30 fram till drygt 20.00 på kvällen har vi sol på vår balkong, så ett parasoll är ett absolut måste här, hur underbar solen än är. Men riktigt varma sommardagar blir det som en stekugn här ute. Vi har dessutom en vägg åt ena hållet som skyddar mot vind, så det är oftast helt vindstilla också. Men det funkar perfekt med parasollet. Bara det inte är svinkallt eller tokblåser så tillbringar vi nästan all vår tid ute på balkongen under sommaren. Den är inte jättestor, men den duger utmärkt åt oss i allafall.

 

 

 

balkongkollage1

 

Några detaljbilder av min älskade balkong ifrån förra sommaren. Jag längtar verkligen efter att få börja odla mina kryddväxter och tomater igen. Det är helt underbart att stå ute på balkongen tidiga mornar eller sena kvällar och vattna eller påta i jorden.

 

 

 

 

 

 

 

1aaprilmedsol4

 

Ytterligare en utsiktsbild får avsluta min lyriska utläggning om min balkong. *skratt* Tyvärr kan vi nog inte förvänta oss att värmen är här för att stanna ännu. Enligt senaste rapporten jag hörde, så ska det bli frost onsdag-torsdag. Men kommer det några såna här dagar då och då i mellanåt, så är i allafall jag tacksam. Som sagt, vi är ju i allafall på väg åt rätt håll. Må så gott alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...