Allmänt Mat & Bak

Jag flyter bort!

hett1

 

Hej på er alla!

 

Något uppehåll blev det inte som jag trodde i morse, det har regnat hela dagen. Men jag har haft det absolut tokhett hela dagen i mitt lilla kök. Trots att jag haft öppet både köksfönstret och balkongdörren så har värmen från ugnen som stått på hela dagen nästan tagit livet av mig. Men jag har fått ihop en liten skörd med fikabröd i allafall. 😀 Ett par nya recept också, jag lägger upp dem tillsammans med fotona från dagen sen. Ett bakverk misslyckades jag dock kapitalt med idag. Men jag ger mig inte – jag ska lyckas baka de där kakorna nångång. Kanske måste testa ett annat recept nästa gång.

 

recept-krokantrulle-stor

 

Jag provade nämligen att göra Krokantrullar idag. Först stod jag och tokhackade mandel och sen kokade jag ihop en krokant på spisen. Den skulle sedan klickas ut på plåt och gräddas till platta rundlar som, när de svalnat lite, skulle rullas runt ett träskaft eller liknande, till rullar. I dessa rullar ska man spritsa in en chokladkräm och sen ska båda ändarna förslutas genom att man doppar dem i smält choklad som får stelna.

Jag kom till gräddningen…

I min värld blev det inga fina rundlar att böja runt nåt träskaft. I min värld blev det i stället en jätterundel över hela plåten med utfluten krokant som aldrig skulle gått att rulla runt nåt överhuvud taget. *skratt* Som tur var hade jag inte hunnit göra chokladkrämen eller smälta choklad ännu, så det var bara att kasta krokanten och fundera över vad som i hela friden blev fel. Är det nån som har nåt bra recept på dessa godbitar som ni har provbakat så får ni hemskt gärna maila det till mig. 😛

 

Men nu ska jag ta hand och världshistoriens största disk och sen ska jag promenera bort till korvakoket och köpa mig en mosbricka med korv till middag. =))

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende senare!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...