Mat & Bak

Dagens recept – Filmjölksbröd i långpanna

kvaeg35      Hej hej alla!

     Nu har jag placerat mig i min mammas baden badenstol med mini-pc’n i knät och lilleman i skuggan på en filt bredvid mig. Det är verkligen sommarvarmt och helt underbart idag, och även om jag bara sitter med benen i solen och håller huvudet undan från värmen så är det helt underbart! 😀

 

Jag har suttit och googlat lite efter ett lättbakat filmjölksbröd för långpanna och hittade ett recept som jag tänkte testa i morgon. Något enklare bröd än det här får man väl nästan leta efter. Jag lägger upp receptet trots att jag inte har provbakat det än ifall någon vill testa, så får vi väl se hur mitt blir i morgon. 😛

 

bread12

 

Filmjölksbröd i långpanna

 

Du behöver:

 

1 l filmjölk
1 kg rågsikt
1 kkp vetemjöl
2 1/2 dl sirap
2 tsk brödkryddor
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver

 

Gör så här:

 

1.Blanda alla ingredienser.
2.Platta ut i smord långpanna.
3.Grädda i 100 grader i cirka 45 minuter. Höj till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

 

Lycka till om ni provbakar! 😀

 

Nu ska jag fortsätta att njuta av solen här på altanen och dricka en kopp kaffe med min mor. På återseende senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...