Allmänt

En intensiv dag igår! :-)

morgontrott-vovve1


God morgon på er därute!


Eller ja, god förmiddag. 😉 Men idag sov jag faktiskt ända till 10. Jag var totalt slut igår kväll, efter två dagar i full aktivitet utan vila. Igår åkte vi som sagt till fantastiska Blå Porten och kom såklart hem med lite fina saker. =)) Sedan hälsade vi på en syster till Håkan som bor i närheten och stannade där en liten stund. Självklart glömde jag kameran igår.  *suck* För det är så himla fint ute i de där trakterna. Blå Porten ligger mitt ute på landsbyggden med bara åkrar, berg och skogar runt omkring, och små röda hus med vita knutar lite här och där. Dessutom hade tjejen som äger stället gjort om en massa sedan jag var där för ett år sedan, och det hade verkligen blivit jättefint! I ett utav husen har dom en liten servering med hembakat och fikat tar man med sig ut i den vildvuxna mysiga trädgården och sitter där under träden på gamla skavda fina trädgårdsmöbler och dricker sitt kaffe. Det är rena ”barnen i bullerbyn”-miljön därute. 😀 Eller Astrid Lindgren snarare, för det skulle stämma perfekt in på de flesta av hennes härliga sommarsagor. 😀


I allafall, när vi kommit hem så tog vi en promenad med Loxy utefter vattnet igen och tittade på alla båtar. Åhh, jag vill ha en båt!! 😀
Och efter en middag på tokgod rökt röding från festen dagen innan så åkte Håkan och jag upp till Vårdkasen, ett berg med fantastisk utsikt över hela Härnösand. Man ser faktiskt till och med Höga Kusten-bron däruppe ifrån. (Vilken vi förstås åkte över när vi for till Ö-vik men då låg min kamera i väskan bak i skuffen – såklart! *s*)

Efter att ha klättrat upp i det nya utsiktstornet och nästan blåst bort däruppe, slagit skallen i ett lågt tak och krånglat på alla tänkbara sätt så kom vi i allafall ner till bilen igen med en massa fina foton. Och då åkte vi vidare – upp till Murberget.

Det är ett ställe med massa gamla fina hus från flera hundra år bakåt i tiden, Ångermanlandsgården, en typisk bondgård häruppe runt 1500-talet, olika fäbodar, en gammal skola, en herrgård från senare tid och en massa annat. Vi tog lite kort därifrån men var en halvtimme för sent ute för att kunna gå in i husen, så vi ska dit nån dag igen innan vi far hem.


Avslutningsvis tog Håkan med mig runt hela sitt barndomsområde, där han vuxit upp, gått i skolan och vidare till KA5 där han jobbat i massa år. Vi stannade till vid en kiosk och köpte glass och så vidare ut i skogen där han pysslat med allehanda skjutövningar förr om åren. Så igår såg jag nog nästan hela Härnösand tror jag. 😀


Kvällen avslutades med en film på datorn – Mördare okänd – som faktiskt var helt okej. Det är himla praktiskt det där med Play, när man inte har nån tv på rummet. 😀
Jaha, och nu på morgonen drog Håkan och hans pappa ner till kajen i stan för att fiska strömming. Och själv tog jag mig en välbehövlig sovmorgon. Men nu ska jag ta och väcka Loxy för han måste verkligen ut nu. Han sover än, den lilla tröttgöken. 😛


Jag ska försöka få lite ordning på alla hundratals foton jag har tagit här uppe och så ska jag ta och lägga upp några så fort jag får tid.

Ha nu en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...