Inredningsprylar

Vackert porslin från Blå Porten!

bla1

En liten bild på mitt fynd ifrån Blå Porten igår. 🙂

Jag fann en bricka under en massa andra saker, det var bara ren tur att jag såg en bit av den sticka fram och blev nyfiken. Det är en handmålad bricka i porslin med små handtag på sidorna. Man kan förstås använda den som den bricka den är, men den kommer nog att passa perfekt som tårtfat också. 😀


bla2


Utav goaste ”svärmor” fick jag de här två faten/skålarna. Jag är fullkomligt förälskad i sånt här porslin med ”spetskant” eller vad man nu ska kalla det. Det har säkert ett riktigt namn som jag inte känner till. Men ursött är det i allafall och jag blev så himla glad för de här igår.
Jag hittade faktiskt en hel kaffeservis i den här stilen, med koppar, fat, assietter, kaffekanna, sockerskål och gräddsnipa. Den hade hemskt gärna fått följa med mig hem, men när det gäller det här spetsporslinet så pratar vi inte loppispriser tyvärr, och hela servisen kostade nästan 3000:-, vilket kändes lite magstarkt nu. 😉 Men hon får ju in såna här fina serviser hela tiden, så planerar jag det lite bättre så kanske det blir en ny servis nästa år. 😀


Förutom detta så hittade jag en massa annat som jag funderade på men inte köpte igår, så vi får väl se om vi tar ytterligare en tur ut innan vi far hem. Där fanns bland annat en jättefin porslinskanna som jag ångrar att jag inte köpte.

Vi får väl se. 😉 Nu ska jag ta en promenad ner till vattnet. Ha en fortsatt fin dag alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...