Mat & Bak

Dagens recept – Rosa cupcakes

rosacuppis1

 

Här kommer det utlovade Dagens recept – söta små rosa cupcakes som jag hade med mig till Skara i helgen. 😀

 

Det är riktiga små sockerbomber men ack så söta att ställa på kaffebordet. =)) Här kommer i allafall receptet. Dekorationerna gör ni med er egen fantasi. 🙂

 

Rosa Cupcakes

 

Du behöver:

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1 dl kokande vatten

 

Gör så här:

1. Vispa ägg och strösocker pösigt och tillsätt det smälta smöret.
2. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner blandningen i smeten. Tillsätt till sist det kokande vattnet.
3. Fördela smeten i 20 små muffinsformar och grädda dem i 175 graders ugnsvärme i 10-15 minuter. Låt svalna.
4. Glasera. Sätt fart på fantasin och pynta dina muffins till små smycken. Ett exempel är glasyr gjord på florsocker med jordgubbssmak som även blir rosa. Vill man ha den rosa färgen ljusare så kan man blanda ut den med vitt florsocker. För övrigt har jag använt mig av rosa och vita sockerkulor, blommor och hjärtan.

 

Lycka till! 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Som vanligt ser det alltid lika gott ut när du sätter igång. Jag verkligen önskar att jag hade ork och tid. Tänker väldigt ofta att jag måste testa på att göra små ljuvliga cupcakes men jag kommer aldrig så långt. Jag får äta här med ögat istället.

    Hoppas att allt är bra med dig i övrgit i höst vädret. Här i Stockholm har det verkligen kommit på fullt allvar.

    Massor av kramar H

Kommentarer är stängda.