Allmänt

En sömnlös natt – läste om migrängenombrott!

vakennatt1

 

Hej därute i den tidiga söndagsmorgonen…

Det har inte varit en rolig natt precis. My god vad jag har varit rastlös! Jag har vaknat – om jag ens har somnat ordentligt, det vet jag inte – ungefär en gång var 10:e minut hela natten och det har känts som om den här natten aldrig skulle ta slut. Det gör det i och för sig fortfarande, klockan bara kryper fram. Men det spelar ingen roll vad jag gör – jag kan inte sova ändå.

Så till sist insåg jag att jag förmodligen mådde bättre av att kliva upp nu, än att ligga i sängen och visserligen få vila, men i gengäld bli tokirriterad. 😉

 

illust147

På fb hade jag fått en länk av min släkting som var mycket intressant.

expressen.se kan man idag läsa att det kan finnas hopp för de 1.2 miljoner svenskar som lider av migrän, där jag ju är en av dem. På Universitetet i Oxford har ett forskarteam upptäckt en gen som utlöser migrän. Upptäckten kan eventuellt leda till nya mediciner som kanske kan förebygga eller lindra anfallen.

Den brittiska forskargruppen har studerat en familj där alla har migrän, och man har alltså upptäckt en defekt i en gen som kallas Tresk. När genen inte fungerar är hjärnan mer mottaglig för smärta, särskilt svår huvudvärk. Genom att hitta och isolera genen, kan forskare hitta nya vägar för att bekämpa migrän. De hoppas kunna utveckla ett läkemedel som avbryter signalerna från den defekta genen och behandlar eller till och med förhindrar attacker.

 

Ingen skulle ju varit gladare än jag om detta gick att möjliggöra. Det skulle väl i såfall vara alla övriga migränpatienter också förstås. 🙂 Jag lider själv av samma typ av kroniska dagliga migrän som personen i artikeln, och även om man lär sig att acceptera huvudvärken som en evig följesven så vill man ju helst slippa den – förstås. 😉

Så det här tyckte jag lät som riktigt bra nyheter på migränfronten. Fortsätt med ert jobb Oxford! 😀

 

Nu ska jag sträcka ut mig här på soffanoch se om det kanske går att få lite vila här innan dagen – och framför allt grannen – vaknar. Ha en jättefin dag alla, så kikar jag in lite senare! =))

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. hoppas hoppas!

Kommentarer är stängda.