Allmänt

Morgonstund 2:a advent och öronproppar… :-)

morningwindow1

 

Tidig god morgon på er alla!

 

Klockan är inte ens sju denna söndagsmorgon, och ändå har jag suttit uppe sedan fem. Dels har jag inte fått sova i natt heller och då passade jag på att göra i ordning frukost till Håkan, som skulle till jobbet idag. Dels fick Loxy för sig att han var extremt jättenödig redan vid halvsex och måste man så måste man… 😉 Det var bara att bylsa på sig massa kläder och knalla ut. Sen hade jag egentligen tänkt lägga mig en stund till, men då var klockan strax i sex – och grannen hade vaknat. Så nu sitter jag och lyssnar på deras bankande i nånting, slagandet i skåp och dörrar och illskrik och gråt från barnen. Hur kan man bära sig åt så klockan sex en söndagsmorgon?  Hela den här sidan av huset har definitivt vaknat nu, och jag lider med dem som kanske har stort behov av sina sovmornar på helgerna. De är hur som helst ett minne blott numera. Nån granne har redan bankat i elementen för att försöka få tyst på dem. Jaja, det har man ju märkt att det inte har någon som helst effekt… snarare tvärt om.

 

proppar1

 

Nu ska jag i allafall stoppa in mina nya öronproppar i öronen en stund och se om jag inte kan få vila en liten stund till i allafall. Jag testade ju dem i går för första gången, och de stängde verkligen ut störningar mycket bättre än mina gamla. De nya jag köpte nu är de rosa luddiga sakerna här uppe på bilden – Calmor. Dom är i mjuk, formbar vax, det rosa luddet sitter bara på som ett skydd i asken när dom är nya, det ska man ta bort innan användning.
Fördelar: De är lätta att forma till att passa egna örat, de sluter verkligen tätt och håller ute störande ljud enormt bra. Det enda jag hörde när jag låg och vilade med dem igår var mina egna hjärtslag. *s*
Nackdelar: De är kladdiga och örat känns fuktigt och klibbigt efter användning. Det är dessutom engångsartiklar, vilket kan bli riktigt dyrt i längden om man använder öronproppar regelbundet. Dessa köpte jag på apoteket, 12 st/49.90.

 

Den andra sorten har jag kört på länge, både hemma och när jag åker motorcykel för att skydda hörselgången mot stark vind. EAR Classic heter dessa, finns även i större storlek och ni hittar dem bland annat på Esska.se. Det ligger 2 stycken i varje ask men säljs i pack om 10 stycken (5 par), 13,70 exl. moms.

Fördelar: De är billiga, väger ingenting och är lätta att sätta in. Man klämmer ihop dem och för in dem i örat och sedan sväller de ut igen för att sluta tätt.  De är mjuka att ha i örat när man ligger på sidan och sover.
Nackdelar: För att de ska funka ordentligt så är det viktigt att man får in dem en bit i örat vilket kan vara lite pyssligt, och trots det så sluter dom inte riktigt så tätt som det är tänkt. Dom släpper igenom en hel del ljud, det blir bara mer dämpat. Dessa öronproppar passar bättre för min del under hojåkningen och kanske när jag bara ska skydda mig mot tillfälliga höga ljud, som t.ex. borrning, flygplansstarter osv då de tar udden av de höga ljuden. Men inte för att få slippa dagliga störningar.

 

Jahapp, det var en liten snabbrecenssion av de två öronpropparna jag har använt den sista tiden. Jag har även testat gula och gröna skumgummiproppar som jag tyckte var direkt värdelösa, så dem tog jag inte med nu. (det kanske jag borde ha gjort förresten?) Jaja, är det nån som ska köpa öronproppar så får ni väl maila och fråga. 😉

 

2advent

 

Nu ska jag lägga mig en stund och hoppas på att de rosa små bubbelgumsbollarna håller ute ljudet för mig idag också. =))

Ha en fin söndag och 2:a advent alla! Jag återkommer lite senare.

 

tavlingsumo2

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

 1. Öronproppar är bra när man sover i tält på hojträffar *skrattar*

 2. säger:

  Fy vad irriterande. Att de inte kan visa lite respekt! Hoppas du fick lite mer sömn tillslut.
  Trevlig 2:a advent.
  Kramar

 3. säger:

  Tack för svar! Fyra ess är den jag har! Gick helt enkelt på vad som verkade populärast i djuraffären. Tycker att den hjälper lite grann. Det är så svårt att säga eftersom att hon är så liten. Vi hämtade hem henne för mindre än en vecka sedan. Allt har funkat bra förutom att gå ut. :/ Jag har pratat med uppfödaren, på forum och nu mailat en hundkurs-lärare jag ska gå valpkurs för i januari. Hitintills har inte våra taktiker att få henne att slappna av och vänja sig vid att vara ute varit så framgångsrika, men jag har tålamod och är envis och tänker så klart på hennes bästa. 🙂 Om du har några tips alls så skriv gärna 🙂 Ska bli intressant att se vad du tycker om fyra ess. Man kanske kan kombinera den med någon slags impregneringspray så som vacker tass? Skor vågar jag mig inte på med tanke på chihuahuornas risk med dåliga knän och för att jag inte vill utsätta henne för ytterligare något (hon är inte så förtjust i jackan heller). mvh Amanda

 4. säger:

  sv: ja, tack!

 5. säger:

  va jag inte saknar att ha grannar! 🙂

 6. säger:

  Hahah, jag tror dig! Hade massa problem med grannarna ovanför oss när vi bodde i lägenhet :/

  Tack så hemskt mycke för dom snälla orden! 😀
  Modell och modell, jag har väl jobbat lite, men dom flesta bilderna jag har på bloggen har jag faktiskt tagit själv 🙂
  kram!

Kommentarer är stängda.