Allmänt

Söndagsmiddagsrecept: Fylld lövbiff!

 

4D00509B-FC4A-46B4-9CDA-03882B2FB542

Hej därute alla!

Ja, vad ska man säga…? ? Helt plötsligt kom vintern…bara några månader försenad. Och då kom den med besked. I söndags såg det ut så här. Härlig skogspromenad med lillfisen i vårligt soligt och milt väder. Och idag – tokvinter! Jaja, det är ju trots allt bara februari. Men för min del kunde vintern faktiskt ha stannat borta det här året när den ändå inte kom i tid till jul. ☺️

Efter vår promenad i söndags så satte jag igång med söndagsmiddagen och jag lovad er receptet på den. Det är egentligen inget avancerat alls men så himla gott! Jag gjorde nämligen pepparrotsostfylld lövbiff.
***

2241247E-E419-414D-AE14-751C7F12DBC7

I receptet står det att man ska använda en ask creme bonjour pepparrot och en finhackad paprika. Men jag tyckte det blev lite för lite ostfyllning till fyra stora lövbiffar. Så jag blandade helt enkelt i en halv ask philadelphiaost och en matsked pepparrotsvisp på tub också, och det blev jättegott!

51898840-7F41-4471-A2E8-675959AF7810
Därefter lägger du ut lövbiffarna på en skärbräda, klickar på en lagom mängd ost- och paprikaröra i ena änden och vänder över andra halvan av köttbiten. Kläm ihop kanterna lite och stick en tandpetare igenom kanterna på tre håll. Förr när jag gjorde dessa så använde jag aldrig tandpetare men då brukade dom alltid gå isär i stekpannan och osten rann ut. Så jag rekommenderar verkligen tandpetare.
krydda med valfri krydda. Eftersom pepparroten ger så mycket smak i sig så vill jag inte ha någon stark krydda som tar över smaken så jag valde bara lite aromat och örtagårdskrydda till dessa. Örtagårdskryddan är verkligen en av mina storfavoriter. Den går att använda till det mesta och är en både mild men välsmakande kryddblandning.

***

31C4A71C-F913-45A6-B950-586D7178AA90Stek därefter biffarna i lite smör eller olja i medelhet panna, ca 4 minuter på varje sida. Det går fortare ju tunnare lövbiffarna är förstås. 
Jag serverade dessa med en potatisgratäng och smörstekt lök och champinjoner.
Det här är en riktig storfavorit dom gånger jag väljer att äta kött. Jag är inte vegetarian men kanske flexitarian. ? Jag äter inte mycket kött och nästan aldrig processat, utan väljer främst fisk, skaldjur, ibland fågel och vegetariskt. Det har med hälsan att göra eftersom jag personligen mår bättre av att äta mindre kött och för att jag inte tror att det är hälsosamt att äta för mycket rött eller processat kött. Men det är min personliga åsikt och jag vet att det här med köttätande eller inte är en omtvistad och omdebatterad fråga. Det bästa är nog att välja att göra det man själv mår bra av. ☺️

Oavsett vilket så är det himla gott med en köttbit ibland och då väljer jag gärna ostfylld lövbiff. 

?

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...