Mat & Bak

Dagens recept – Chokladsnittar med plopp & kinapuffar

chokladsnittar1

 

Hej hej därute i eftermiddagsskymningen alla! 🙂

 

Jag har precis satt mig ner en stund med kaffekoppen i soffan. Det har varit en lång dag i köket, med köttbullestekande i mängder, sillinläggning och bakning. Och klockan ett kom mamsen hit upp på lunch, lite smygsmakande på några av julbordets godsaker. 😀 Nu ska jag vila en stund på soffan tänkte jag, men först ska ni få dagens recept på världens godaste godiskakor som jag bakade för första gången idag. Jag var något skeptisk i mellanåt, undrade om det här överhuvud taget skulle bli något. Men resultatet blev mer än smarrigt! 😀 Så här kommer dagens recepttips;

 

Chokladsnittar med plopp och kinapuffar

 

Du behöver:

 

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g ploppchoklad
1 dl kinapuffar

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst ,
tillsätt sirap och vaniljsocker. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål.
Rör ner i smeten och blanda till en smulig massa, arbeta ihop smulorna med händerna till en deg .

2. Grovhacka ploppchokladen och blanda ner med kinapuffarna i degen.
Forma degen till 4 fingertjocka längder, lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Platta till längderna lite med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min.

3. Ta ut längderna och skär dem i ca 30 snittar medans de fortfarande är varma.
Låt kakorna svalna på galler.

 

Degen är ganska svår att hantera, eftersom det inte är någon vätska i den. Den känns torr och man tror aldrig att den ska gå och forma. Men det gör den, dock lyckades jag inte med några ”finger”-tjocka längder, mina blev mer som fyra fingrar eller nåt. 😛 Men jag skar bara lite mindre kakor sedan så det gjorde inte det minsta tycker jag. 😀

Kakorna är otroligt goda, så där lite kletiga inuti och med kinapuffarnas frasighet här och där. En riktigt god godiskaka! =))

Lycka till om ni provar receptet! Själv gjorde jag en dubbel sats direkt och det ångrar jag inte. 😉

 

Nu ska jag vila en stund innan det är dags för middag. Ha en mysig eftermiddag alla, och på återseende senare!

 

cutecolorsreciperack11

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. Åh, mums! 😀

  2. Virre säger:

    WOW! Jag är ledig imorgon o då ska jag göra en 3dubbel sats! 🙂

  3. Ser livsfarligt gott ut:) God Jul!

Kommentarer är stängda.