Allmänt

Loxy till vetten idag…

lillemanute1

 

God morgon ute i stugorna alla, denna tidiga fredagsmorgon!

 

Håkan och jag klev upp till väckarklockan för en stund sedan, och väntar bara ut tiden nu. Om en liten stund ska Loxy vara hos veterinären för att klippa klorna. Och som vanligt så avskyr jag det här! 🙁

Jag avskyr att behöva söva honom så här med jämna mellanrum, eller droga som dom kallar det för hans sövs inte djupt egentligen. Men sover gör han ju och uppvakningsspruta får han likt förbaskat, så jag tycker inte det känns så mycket lättare precis. Jag får bara lita på att dom vet vad dom pysslar med. Och det gör jag väl egentligen också, annars hade jag ju aldrig lämnat Loxy i deras vård. Men usch!! Jag avskyr det!! Det måste väl för 17 finnas nåt annat sätt att få de där förbaskade klorna klippta! Han är ju så skräckslagen för det att träning inte ger det minsta. Filning ger inte mycket heller, eftersom han bråkar då också så det knappt blir något resultat. Attans att en sån här liten hund ska vara så svår. Min förra hund, min dobberman, gillade inte heller att klippa klorna. Men på honom tog jag bara ett ordentligt tag i benet, höll fast och klippte. Vem vågar göra det med Loxy’s små tändsticksben? *suck*

 

Nehepp, nu ska jag göra mig i ordning här, eller göra i ordning Loxy snarare.

Ha en bra dag alla och önska oss lycka till!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

 1. Lycka till!

 2. Nicole säger:

  Det låter helt otroligt att det ska vara så svårt:-(
  Vet du vad som har gjort honom Så rädd?
  Hoppas det går bra idag i alla fall.
  Pussa lillkillen från mig.
  Kramar

 3. Cherlindrea säger:

  Monica: Tack, det gick ju bra som tur var. 🙂
  Nicole: Ja, jag tror det hänger på två saker. Dels när jag råkade klippa av hela sporren, ända in till benet på honom, och dels när han skadat en klo som hängde lös och vi tog honom till veterinären. Dom ryckte bara loss klon, utan någon bedövning eller liknande. Han skrek som en galning och sen dess har han varit livrädd om tassarna. Jag är glad att jag imte var med den gången och såg detta. 🙁
  Det gick bra idag i allafall som sagt så nu har jag en riktigt bakis liten kille här. 😉
  Kramizar i massor syster!

 4. säger:

  Jag blir totalt vansinnig när jag läser det du skriver om veterinären som ryckte loss vovvens klo utan bedövning. Det är fruktansvärt och aldrig någonting man skulle utsätta en människa för! Om jag var som dig hade jag inte tvekat en sekund på att anmäla det jävla aset. Ursäkta mitt grova språk, men sånt här gör mig så arg och ledsen ända in i själen.
  Sen kan jag inte låta bli att undra lite hur du lyckades klippa av hela sporren ända in till benet? =/ Otroligt olyckligt. Förstår att din söta jycke är skraj efter dessa händelser…
  Jag har vuxit upp med hundar och är sedan drygt ett år tillbaka egen hundägare till en liten tjej som heter Amber. Min skatt =) En blandning mellan Chihuahua och Jack Russel Terrier. Som tur är har jag inga problem med att klippa hennes klor här hemma på egen hand. Det brukar gå superbra =) Att borsta tänderna däremot är ingen höjdare… Det hamnar tandkräm överallt och det spottas och trilsakas. Men hon luktar gott i munnen sen och tänderna är rena :p Har du något bra tips på hur man kan göra tandborstningen roligare?

  Jag undrar om du provat att ge din hund lugnande mediciner i form av naturläkemedel innan han ska klippa klorna? Det finns vanliga naturläkemedel receptfritt på Apoteker, tror det är Valerina, och jag känner många hundägare som använde preparatet under nyår för att deras hundar mått dåligt pga raketet och smällare. Kanske kan Valerina vara någonting värt att testa?

  Kram på dig och vovven!
  Ps. Din blogg är så in i helskotta snygg! 😉

  //Sofia aka Plupp aka Fialicious

 5. Cherlindrea säger:

  Hej sofia. Jag kom inte in på din blogg så jag får svara här i stället. 🙂
  Du är inte ensam om att bli förbannad ska jag säga. Detta hände ju för ett tag sedan så jag har bloggat mer om det tidigare. Men det var verkligen helt för jäkligt gjort. Min sambo som var där med honom kördes ut i korridoren och stod där vid en låst dörr och hörde hur hundstackaren skrek. Han lämnar honom aldrig till vetten efter det utan sitter med under jobbet, som idag när klorna klipptes. Jag tror ju att det är detta som gjort honom så rädd. För efter att jag råkade klippa av sporren så gick det fortfarande att klippa klorna, han var bara lite skeptisk mot just mig. Ja, hur jag lyckades med det? Herregud, jag har aldrig blivit så rädd tror jag. Jag hade klippt alla övriga klor utan problem och hade måttat in klotången runt sporren. Och precis i samma ögonblick som jag klipper till, så gör han nånting – en rörelse, och trycker in hela klon i tången. Jag hann inte reagera utan fortsatte klippet. Men även om det var otäckt och blödde en del så gav han inte mycket ljud ifrån sig. Till skillnad mot när vetten drog loss klon som sagt. Dom menade på att den ändå satt så löst…Ändå inget man gör anser jag. Och där tror jag rädslan för klovård fick störst fäste. Men min nuvarande vett har också berättat att det är väldigt vanligt att småhundar är rädda om sina tassar, så det är ju typiskt att nåt sånt ska hända då.

  Ska i allafall kika på möjligheten med Valerina. Lustigt nog så föreslog jag just detta för min sambo nyligen, hade hört detsamma om användandet mot smällarrädsla. Och det känns ju klart säkrare än sövning.

  Tack för dina gulliga ord om min blogg. Vore jättekul att få se din också, och din lilla pärla förstås. 🙂
  Må så gott! //Indra

 6. säger:

  Hej igen, har tänkt länge att jag skulle svara på din kommentar men inte fasen kom jag ihåg vart i din fina blogg jag hade kommenterat :p Haha ja jösses, ibland blir det allt bra snurrigt.
  Min blogg är tyvärr lösenordsskyddad då jag blivit både hotad, kränkt och uthängd på nätet av människor som inte har något bättre för sig än att irritera sig på min läggning och annat. Otroligt tråkigt att behöva känna att jag censurerar mig själv, men jag orkar inte riktigt med de där ständiga fighterna heller… Dilemma det där.

  Den där fruktansvärda veterinären som enligt mig gick över alla gränser och några till borde anmälas till alla möjliga instanser och få sin veterinärlicens indragen! Fy fanken vad jag blir förbannad och ledsen när jag läser om djur som far så illa. Och det gör mig extra ont när det är just veterinärer eller övrig djursjukvårdspersonal som beter sig så där svinigt. Usch!
  Jag och Amber håller tassar och tummetottar för att det ska gå bra för lillkillen i framtiden när han kommer i kontakt med veterinären.

  Ha det fint! =)
  //Sofia

Kommentarer är stängda.