Allmänt Naglar Skönhet & hälsa

Dekorationskväll på Borås nagelskola! :-)

skolan-d

 

God kväll på er alla!

 

Då börjar den här fredagskvällen lida mot sitt slut. Jag kom hem ifrån nagelskolan för ca en timme sedan, efter en rolig dekorationskväll där jag provat på flera nya saker, bland annat colourdrops och camouflage. Sedan har vi blandat och provat olika glitter och andra dekorationer som vi byggde in i gelén. Jag har ju dekorerat en hel del naglar som ni ju vet, men aldrig inbyggt i gelén så det är jättekul att få lära sig det nu. 😀

 

skolan-a

 

Det här är väl egentligen ingenting att visa upp, men det är i allafall en liten bild av vad vi gjort ikväll. Vi har dekorerat lösa tippar, och mest har det handlat om att prova på så mycket olika färger, glitter och andra dekorationer som möjligt.

Men förutom detta så blandade vi även till egen färg på gelén med hjälp av colourdrops, en färg som man kan blanda till olika kulörer och styrkor beroende på hur mycket av den man blandar i. Jag gjorde själv en lila färg med hjälp av rött och blått, och så blandade jag i ett vitt glitter för att få lite liv i färgen. Det är svårt att se de rätta färgerna här på kortet, men det är den första tippen i nedre raden som har colourdropsfärgad gelé.

 

skolan-b

 

En annan tokrolig dekorationsteknik som vi testade ikväll var camouflage. Här använder man sig av vanliga nagellack och ett glas vatten. Man droppar ner valfria lackfärger som lägger sig uppe på vattenytan, för att sedan dra runt färgerna försiktigt med en pinne eller liknande, för att skapa ett mönster. Därefter doppar man nageln i färgen, rakt ner och sedan upp igen, och då drar man med sig färgen som lägger sig på nagelytan. Här ovan ser ni ett exempel på hur resultatet blev på nageln utav färgerna i glaset. 😀

 

skolan-c

 

Ännu ett exempel på denna tekniken, och här ser ni lite bättre hur det ser ut – först med dropparna, sedan när jag dragit runt dem till ett mönster och därefter den färdiga nageln. Verkligen ett jättekul sätt att dekorera på, och något jag definitivt ska testa på mig själv nångång. När man gör det på redan påsatta naglar så får man doppa ner fingertoppen i vattnet och sedan torka bort lacken som lägger sig på fingret med hjälp av remover. Vill man göra det på lösnaglar så är det bara att hålla dem med en tunn pincett och låta lacket torka innan man sätter på dem.

 

Här kommer en tutorial som visar en variant av denna tekniken. 😀

 

 

 Men nu ska jag mysa en stund i soffan och kika på Let´s Dance innan det är sängdags för min del. I morgon blir det en intensiv dag, med både födelsedagsfirande i Skara och ännu ett födelsedagsfirande på kvällen. Eller två på kvällen egentligen, eftersom det är fest för två födelsedagsbarn. 🙂

Hoppas i allafall att ni har en mysig fredagskväll där ute alla, och att den fortsätter så. =))

Må så gott alla och på återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Kul!

Kommentarer är stängda.