paj13

Hej hej alla!

Det är snart dags för lunch här för min del. En något sen sådan idag, men så blev det en sen frukost också. 😉 Måste bara få tipsa om detta tokgoda matpajsrecept som jag fått av min fina svärmor. Jag var helt 100 på att jag lagt upp receptet tidigare, men jag hittar det inte själv i bloggen så jag har väl bara tänkt göra det förmodligen. 😛 Se bara till att köpa tonfisk som är fångad utan risk för delfinerna. 🙂

Här kommer det i allafall; Recept på supergod

TONFISKPAJ

Du behöver:

150 gram smör

3 dl mjöl

2 msk vatten

***


2 burkar tonfisk i vatten

1/2 purjolök

1 röd eller grön paprika

2 msk hackad dill

2 msk hackad gräslök

1 1/2 dl matgrädde (tog dock mjölk igår vilket funkade superbra)

1 dl majonäs

3 ägg

salt & peppar

riven ost


***

Gör så här:


1. Blanda smör, mjöl och vatten till en deg och tryck ut i en pajform.


2. Skär purjolöken i små bitar, hacka paprikan. Blanda detta tillsammans med tonfisk, dill och gräslök.

3. Vispa ihop äggen, grädden och majonäsen. Salta och peppra efter smak. Vänd ner tonfiskblandningen i äggsmeten.

4. Häll hela fyllningen i pajskalet, strö över lite riven ost och grädda i ugnen, 200 grader i ca 30-40 minuter.

***

Tips! Jag kommer att förgrädda pajskalet ca 5 min nästa gång. Det blir annars lite degigt och känns inte helt klart i botten under fyllningen. Jag brukar dessutom alltid dubbla pajdegsreceptet eftersom jag har en så stor pajform. Men fyllningen är tillräcklig för att fylla även ett dubbelt så stort pajskal.

Denna gången tog jag även en liten rödlök som jag hackade och blandade i, plus ca 20 sockerärtor – också dom finhackade. Det blev supergott tillsammans med övriga ingredienser i fyllningen.

***

Rekommenderar er verkligen att testa det här om ni tycker om paj och tonfisk. 😀

Lycka till om ni provar!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Dagens recept – Svärmors tokgoda tonfiskpaj! :-)”

 1. Monia Says:

  Hej! Just nu har jag två tävlingar i bloggen!

  En där du kan vinna ett presentkort värde 250 kr hos HejBaby.se – tuffa kläder för barn 0-6 år 🙂

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/january/vinn-presentkort-hos-hejbabyse.html

  Och en där du kan vinna en supersöt nalle från kramdjursbutiken.se:

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/january/vinn-nalle-fran-kramdjursbutiken.html

  Kika gärna in och var med i tävlingarna 🙂 Om du inte gillar reklamkommentarer som denna så ber jag om ursäkt, radera den bara… Har jag råkat skicka till dig fler gånger så ber jag återigen om ursäkt. Inte lätt att hålla koll på alla man vill göra reklam för 🙂

Posted by Cherlindrea
Dated: 31st januari 2012
Filled Under: Bakverk & pajer, Lunch, Mat & Bak, Middag