Allmänt Mat & Bak

Picknick!! :-)

picknick-a1

Hej alla goa därute! 😀

Idag är jag äntligen lite piggare igen – efter nästan ett dygns sömn. Inte klokt ju! Men min farbror påminde mig om en sak när jag pratade med honom i telefon idag. Pollen! För även om regnet har hjälpt till att rensa luften så finns det ju fortfarande kvar och det värsta med pollenallergin är helt klart tröttheten för min del.

norge11

Innan jag går in på det jag tänkte blogga om så vill jag bara önska vårt grannland ett stort grattis på deras dag! 😀 Jag har tillbringat en 17:e maj i Oslo en gång, och det var bland det häftigaste jag har upplevt!

***

Men från det ena till det andra…jag satt och bläddrade i senaste numret av Buffé i morse och där fanns en artikel som gav mig massor av idéer! Nämligen picknick!! 😀

***

picknick_1

***

Jag älskar picknickar!! Det enda som har lagt sig som smolk i glädjebägaren är alla förbaskade fästingar som ökar för varje år. Men som tur är kan man ju ha picknick på massor av ställen så det gäller att välja plats väl. Jag har länge planerat att bjuda kompisarna på en överraskningspicknick, och som sagt – Buffé gav många mysiga idéer. Bland annat deras tips om ”Picknick i påse”. Där får alla gästerna en egen liten påse med tillbehör, dryck och så vidare, och sen är det bara att förse sig vid grillen och mingla runt bland filtar och gäster. 😀 Tänkte jag skulle dela med mig av deras tips om picknick i påse. Du kan även gå in och läsa mer om den här.  🙂

***

pase11

***

Tips inför packning av picknick-påsen:

***

* Shoppa påsar! Fina papperspåsar i olika färger och mönster finns att köpa i hobbybutiker, på nätet och hos pappersgrossister. Om det är många par och familjer som kommer kan man packa en påse per sällskap. Glöm inte att plocka med skräpet på hemvägen.

* Förpacka brödet! Köp nybakt bröd (eller baka själv) och lägg i små påsar eller linda servetter runt. Beställ ev bröden i förväg om det går åt många.

* Grönsakstugg. En handfull söta minitomater blir ett trevligt picknicksnacks.

* Fräscha händer! Glöm inte våtservetter. Kan behövas både före och efter maten.

* Stapelbara burkar. Likadana (och gärna små) engångsburkar i plast med lock är praktiskt. Här kan du lägga i en fänkåls-coleslaw eller en örtig variant, och en lime- och myntamarinerad fruktsallad. Förslut med en tejpbit så att de inte läcker.

* Förvara de förmarinerade kycklingspetten i kylväska och låt var och en grilla sitt eget spett på plats.

* Goodiebag i påsen! Gör picknicken extra minnesvärd med en ätbar present som gästerna kan ta med sig hem, till exempel knapriga italienska mandelskorpor eller en annan variant skorpor med nötter och koriander. Dessa kan du förbereda och lägga i fina små påsar. Garanterat uppskattat!

* Första äthjälpen. Matcha gärna picknickpåsarna med bestick som du lindar färgglada servetter runt. Komplettera med glas och ev engångstallrikar. Vill du dra det ännu längre matchar du självklart även med picknickfiltar och bärbara grillar i liknande färger.

* Den lilla söta… En bit choklad på maten är sällan fel. Stoppa små choklad kakor eller praliner i söta askar eller i mindre påsar. Pralinerna på bild är smaksatta med passionsfrukt. Gott är annars att blanda müsli med smält choklad och forma till ”müslitoppar”. Eller gör Buffés goda bountybollar och nöttoppar med apelsin.

***

picknick_36243841

***

Det här hade varit en perfekt picknick en varm sommardag. Något som jag också tycker är helt underbart, och som vi gjorde förra året maken och jag, är frukostpicknick. 😀 Packa korgen med kaffe, färdiga mackor, yoghurt, juice, kokta ägg och frukt och kila iväg ut och sätt er på ett mysigt ställe och inta frukosten. Vi satte oss nere vid sjön i närheten av där vi bor och fick besök av en liten andfamilj som delade frukostmackorna med oss. 🙂

***

picknick1

***

Ett tips om du har idétorka är den här picknick-boken av Monica Ahlberg. Jag fick den i present av en vän för ett par år sedan och har haft jättemycket nytta och glädje av den. 😀

Så nu är det bara en sak som saknas, innan man kan sätta igång med alla mysiga picknickar och det är vädret! Ge mig sol, minst 22 graders värme och jag kommer att äta merparten av all min mat ute – definitivt! =))

Ha en fortsatt fin dag alla och på återseende!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...