***
Hej hej!
Här kommer det första av de två utlovade cupcakes-recepten. 🙂 Jag bakade två olika sorter i fredags och detta receptet gäller de vita. Otroligt milda och goda i smaken och en dröm för cocosälskaren! 😀
***
CITRON- OCH COCOSCUPCAKES
***
Du behöver:
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 gram smör, tärnat och rumsvarmt
2 1/4 dl strösocker
rivet skal från en halv citron (endast det gula)
3 ägg
2 1/2 dl cocosflingor (plus lite extra att dekorera med)
70 gram mald sötmandel
Citronglasyr
2 1/2 dl vispgrädde
240 gram mascarponeost
3 1/2 dl florsocker
rivet skal från en citron (endast det gula)
***
Gör så här:
Sikta ihop vetemjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en skål. Vispa smöret och strösockret ljust och luftigt med elvisp i en annan skål. Skrapa skålens kanter med en slickepott med jämna mellanrum så att allt kommer med. Tillsätt citronskalet. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Tillsätt de siktade torra ingredienserna, cocosflingorna och den malda mandeln i smeten och vispa på låg hastighet tills allt är blandat.
Fördela smeten jämnt mellan muffinsformarna och grädda kakorna i 20-25 minuter eller tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga i mitten (känn efter med en provsticka). Sätt kakorna på galler och låt dem svalna helt innan du dekorerar dem.
***
***
Citronglasyr
Gör citronglasyren medan kakorna svalnar.
Vispa grädden på medelhög hastighet tills det bildas mjuka toppar – vispa inte för länge eftersom grädden då kan bli grynig.
Blanda mascarponen, florsockret och citronskalet i en annan skål och vispa blandningen slät med elvisp. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i mascarponeblandningen.
Bred citronglasyren över de avsvalnade kakorna med en spatel och forma till en liten kulle. Strö ut cocosflingor på ett fat och vänd kakorna i cocosen så att den täcker glasyren helt.
LYCKA TILL! 🙂