Allmänt Djur

En läsvärd berättelse…

ljuskvall11

***

God kväll på er alla!

Det är inte klokt så trött jag var ikväll! Jag har ägnat dagen åt målning av mina ny(gamla) saker som jag kommit över på loppisen, ett litet väggvitrin och en helfigurspegel, och det tog faktiskt längre tid än jag hade tänkt mig. Någon bakning hann jag inte med idag, eller rättare sagt – jag orkade inte stå i köket också – med den ryggvärken jag har dragits med idag. Men målerimässigt så hann jag i allafall med grundmålningen och första färgstrykningen, sen fick jag lämna det för torkning till i morgon. Då ska jag kolla på lite andra saker också. Jag vill ju så himla gärna måla min sekretär vit, men vet inte om jag kommer att orka med det jättejobbet. Jag funderar mer och mer på om jag ska leja bort jobbet till någon som är bra, antingen till nån proffessionell eller kanske till någon riktigt duktig hobbymålare. Huvudsaken är att det blir ett bra, snyggt och hållbart resultat. Får väl se vad jag bestämmer mig för.

I allafall så blev det middag efter sista målningen och sen stack vi ner en sväng till Netto som hade massa roliga saker i sitt senaste annonsblad som jag var ute efter. Bland annat blomutstickare, som man kan göra olika blommor i sockerpasta och marsipan med. Men tji fick jag! Jag var en hel dag försenad. Det går inte att komma på tisdagen om reklambladet har ramlat ner i brevlådan på måndagen inte, då är det redan tvärslut i hyllorna! Attans, jag hade så gärna velat haft tusensköneutstickare. Får väl beställa från Kakburken eller Tårtdekor eller något liknande i stället då. Finns lite annat jag behöver också, både inom bakdekor och nageldekor. 😛

Hur som helst så blev det lite annat nytt på Netto. 🙂 Bland annat hittade jag ett paket med fyra olika presentpappersrullar med Hello Kitty på! 😀 Kommer att bli perfekt att slå in småtjejernas paket i när dom fyller år. Det blev dessutom en extra muffinsform, så jag slipper vänta på varje plåt när den är inne i ugnen dom gånger jag gör dubbel sats, och så köpte jag i vanlig ordning en stor påse med värmeljus. Jag tänder värmeljus överallt här hemma på kvällarna, så det går åt hur mycket värmeljus som helst. Därför passar jag på och köper upp när jag ser att priset är bra. Ett par kakor med mörk 70%-ig kvalitetschoklad slank också ner i shoppingkorgen, den ska jag ha till morgondagens mintchokladcupcakes… 😉

***

***

Men nu ska jag avsluta det här inlägget med en helt annan sak, inte rolig men absolut nödvändig anser jag.

***

ozzy1

Fotot är lånat från Cathleens blogg

***

En tjej och hennes kille åkte till veterinären för att dra ut tre mjölktänder på sin lille grabb Ozzy. En sak som många av oss har varit tvungna att låta våra hundar göra, och det har inte varit något snack om det. Ett rutiningrepp. Vi är förstås alla rädda att något ska hända, men för det allra, allra mesta går det bra. I detta fallet gjorde det inte det. Om veterinären varit för okunnig, okoncenterad denna dag, givit Ozzy för mycket lugnande och narkos eller om han helt enkelt skadade lilla Ozzy med sin hårdhänta behandling, det kommer vi nog aldrig att få veta. Och Ozzy är borta nu, han har gått över regnbågsbron till sina fränder och väntar på sin matte och husse där.

Men man kan hjälpa till att sprida en sån här historia för att kanske, kanske förhindra att andra stackars ägare förlorar sin bästa vän, att en annan liten vovve somnar in på grund av slarv.

Här på Cathleens blogg kan ni läsa hela historien mer utförligt och detaljrikt, och där får ni även namn på veterinären och platsen där det skedde.

Jag hoppas innerligt att detta blir uppmärksammat så att fel och olämpliga personer rensas bort ifrån branchen. Vi lämnar ändå in vårt allt i deras händer och ska kunna lita på att dom gör allt dom kan för dem. Ibland går det fel, det är sånt som händer, hur sorgligt det än är. Men då ska det gå fel av naturliga skäl – skada eller sjukdom – inte pga slarv, hårdhänthet, okunskap eller annat från personalen.

***

Nu önskar jag ägnarna till Ozzy all styrka att orka igenom det här jobbiga och sänder dem även ett tack, för att dom orkar dela sin historia med oss andra så att fler blir varnade. Läs deras berättelse – och avgör sedan själv hur du känner inför den.

Sov gott alla och krama era vovvar intill er lite extra i natt…

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...