Djur

Min stackars hund… :-(

logo_stor1

***

Hej därute i kvällen!

Jag hade egentligen tänkt gå och lägga mig tidigt i kväll, för jag är fortfarande inte helt okej känner jag. Så jag bäddade upp sängen och gjorde mig i ordning för natten, ställde fram nattamat till Sassie och släckte ner på nedre våningen. Hjärtat har haft garagekväll med kompisen ikväll och vid denna tiden var han fortfarande kvar där.

Men så precis vid sista kvällsturen, strax före sängdags, skjuter något stolpskott upp två enstaka raketer så det dånar utanför. Och det var den kvällen…

Loxy gick förstås igång igen, med skakningar, flämtningar, hyperventilerande och totalt låst i tankeverksamheten. Han bara springer hit och dit, vet inte vart han ska ta vägen, vill bara fly undan. Så nu sitter jag här uppe i soffan, med alla lampor tända, hög volym på tv’n och försöker agera som om det här var precis vad jag hade tänkt mig ikväll, allt för att inte påverka honom på något negativt sätt, och försöker få honom att ligga still bredvid mig. Jag är så förbannat less på detta sporadiska smällandet före och efter nyår som vi inte har en chans att skydda våra djur emot. Det finns trots allt en lag mot att skjuta inne i områden och på andra tider än nyår utan tillstånd, men den är totalt tandlös, den efterföljs inte det allra minsta. Folk skiter fullständigt i om det är tillåtet eller inte, och jag skulle till och med tro att många inte ens vet om att det är förbjudet. I Borås är det dessutom inte alls lika hårt som i t.ex. Härnösand, där man endast är tillåten att skjuta raketer mellan kl.18 och 02 under nyårsafton. Övriga tider är förbjudet, och jag hoppas att samma lag kommer att bli verklighet i Borås också.

***

smallarupproret_banner800x300px1

***

För er som har samma åsikt som jag i den här frågan, gå gärna in på Smällarupprorets hemsida och se vad du kan göra för att hjälpa, informera och stödja. Där finns massor av läsvärt och på deras facebooksida kan man föra diskussioner med andra medlemmar.

Nu ska jag se om det går att få lite sömn i natt eller om jag måste passa på så att inte Loxy hoppar ner från sängen, springer omkring, ramlar ner för trappan eller skadar sig på annat sätt i sin skräck. Kompostgaller framför trappan, stängda dörrar, lugnande tabletter, D.A.P. och allsköns olika huskurer – tänk att man ska behöva ha det så här, och vi är ju inte ensamma – lååångt därifrån! Det verkar dock som att han börjar lugna ner sig lite nu, och vi kan bara hålla alla tummar och tår vi har för att det inte ska smälla igen under kvällen. Dessa plötsliga enstaka smällar är helt omöjliga att förutse eller skydda honom emot, man kan bara hoppas på att det snart är slut på överblivna fyrverkerier i hemmen.

***

Hoppas alla bortsprungna skräckslagna stackars hundar kommer tillrätta därute så fort som möjligt, facebook svämmar ju över av efterlysningar. Själv ska jag kika på Next och hoppas på att Loxy är någorlunda lugn när den är slut.

Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende i morgon!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...