Allmänt

Veteranbil- och motorcykelkväll på stan

veteran1

En mycket stilig och stolt herre som jag bad att få fota bredvid hans bil. smiley

I kväll har vi alltså varit nere på stan och tittat på alla gamla fina veteranbilar på Rådhustorget. Alla var väl inte veteraner, men lika snygga för det. Vi åkte ner så vi var där vid 18-tiden och då var torget i princip tomt eftersom det inte började förän 18.30, men många åkte runt cityringen med sina bilar, och det var kul att stå och titta när en efter en anlände till torget.

veteran2

 

Min mamma åkte med oss i bilen ner till stan, och på torget mötte vi upp bland annat Helén, Jari och Kjellis plus några andra som jag faktiskt inte vet vad dom heter. Vädret var ljuvligt och perfekt för en kväll på stan.

 

 

 

 

 

veteran3

 

Medans vi stod där och väntade på alla bilarna kom ett gäng körande på gamla moppar från 50-talet nånstans och framåt. Verkligen tokläckert!

 

 

 

 

 

 

veteran4

 

En av bilarna, en Hotrod, stod parkerad utefter gatan redan när vi kom, och den var såå himla häftig! Med massor av små detaljer som man måste nära för att se. Ett drakhuvud och en alien framme vid grillen och en mängd andra oväntade småpryttlar överallt.

 

 

 

 

veteran5

 

veteran6

 

veteran7

 

Runt halv sju-tiden var det fullt med bilar, motorcyklar och framför allt människor över hela Rådhustorget. Det var en smula svårt att få en bild över hela området, dels för att jag bara hade tagit med mig min kompaktkamera med mindre bra vidvinkel, men sen kom jag inte tillräckligt högt upp någonstans heller. Till slut klättrade jag upp på en parkbänk och stod där och balanserade i högklackade skor. *skratt* Jag såg framför mig hur jag skulle tappa balansen och falla, samtidigt som klackarna fastnade i mellan bänkskivorna. Jisses!! Jag törs inte ens tänka längre än så. Hehe!

veteran8

 

 

 

 

 

 

 

veteran9

Triss i rött! Först ut är Håkans favorit, en Corvette. Sen har vi en Chevrolet och längst ner en Ford Thunderbird.

 

 

 

 

 

 

veteran10

 

 

 

 

 

 

 

veteran11

Samlade på bänken och fjäskar med Loxy som hade tröttnat på att titta på bilar. *s* Annars tyckte jag att han var jätteduktig idag, förutom när vi åt glass allehopa, för då skrek han åt oss i tur och ordning tills någon förbarmade sig över honom, något man gärna gjorde för att få tyst på åbäket. *skratt* Han lyckades dessutom ramla i fontänen till sin stora förskräckelse. Haha! Egentligen hoppade han faktiskt i, men eftersom han inte såg över kanten så visste han inte att det var vatten i, han såg bara Elliot på andra sidan. Tur att det bara var ”tassdjupt”. *s*

veteran12

 

Mamma hade som sagt var Elliot med sig, och bortsett ifrån att han tokmorrade på de flesta hundarna han såg, så var han också jätteduktig. Det var med tanke på social träning som mamma tog med honom ner till stan ikväll, och jag tyckte han klarade det jättebra bland allt folk och alla hundar. Men två riktiga klätterapor har vi till hundar, mamma och jag. Vi var rörande överrens om att knähundar och vita byxor inte går särskilt bra ihop. smiley

 

 

 

 

 

 

 

veteran13

 

Håkan fick bära omkring på Loxy en stund medans jag fotade. Till hans stora förfäran… Haha! Eftersom Loxy A: gapade och gnällde efter mig hela tiden och B: hade ett rosa halsband med matchande rosa koppel bestrött med swarowskikristaller på sig. Jag kan slå vad om att det är därför han envisas med att alltid bära Loxy när han har honom på stan… för att dölja..ehhuumm…tja, vilket kön han är, typ.. *skratt* Förövrigt så var Håkan mest intresserad av motorcyklarna ikväll, och inte Harley-Davidson som man självklart tror direkt, utan av gamla Honda 500. Han har haft en sån en gång och är på jakt efter ett renoveringsobjekt nu. Så tjoa gärna till om ni har nån stående i garaget eller källaren.

 

 

 

 

veteran14

 

Kjellis åkte motorcykel till stan, och eftersom han bor en bit utanför så stack han hemåt lite tidigare. Det har blivit många foton på Kjellis sista tiden men det beror helt enkelt på att han klagade på att jag fotat hans rygg typ 150 gånger under mc-kortegen på MC’ns Dag. Haha! Han råkade ligga framför oss i kortegen. *s* Så nu ska han allt få för rygg minsann. *skratt*

 

 

 

 

veteran15

 

veteran16

 

veteran17

 

Några sista bilder. Jag tog en massa foton där nere på stan ikväll, men jag vet ju inte ens vad hälften av bilarna heter. Mamma visste en hel del och Håkan visste ännu mer, men jag fotade bara det jag tyckte var snyggt jag. Inte min avdelning riktigt. *s* Men som jag nämnde inledningsvis så var inte alla bilar veteraner, långt därifrån faktiskt. Så sist ut kommer en – enligt mig i allafall – riktig snygging! En Corvette igen. Dock lite nyare denna gång. smiley

 

veteran18

 

Må så gott alla! smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. säger:

  Vilka härliga bilder. Du har verkligen lyckats att fånga sommaren här och det får en att längta massor.
  Kolla in min blogg när du har tid.. Jag har lyckats lära mig själv lite;)

  kramar

 2. säger:

  Hej gumman! Grattis till första kommentaren i min nya blogg! *Skratt* (förutom nåt j*a spam som jag raderade då…)
  Ja, jag håller med dig! Jag har nästan blivit tokig av sommarlängtan när jag har suttit och lagt över alla inlägg hit, och tittat på sommarfotona. Men vi går åt rätt håll i allafall. 🙂
  Har kikat in hos dig och det ser helt fantastiskt ut! =)) Jag ska kommentera sen, men ja, jag har inte orkat så mycket nu med allt runt Gizmo. 🙁
  Vi hörs söt. Kramar om!

Kommentarer är stängda.