Djur

Dessa underbara djur!

Av risk för att folk kanske missar Guns berättelse som hon skrev idag i ett av mina tidigare inlägg, så kände jag mig bara tvungen att återge den här, för jag blev så oerhört rörd.

Jag presenterade ju Guns nya lilla chihauhua-valp Olle och hennes vackra birmakatt Kevin i ett tidigare inlägg. Vad jag inte nämnde då, är att lilla Kevin har fått epilepsi på äldre dar, och att han titt som tätt råkar ut för riktigt besvärliga anfall.

I natt vaknade Gun av att lilla Olle stod och hoppade på henne i sängen när hon sov. I samma ögonblick så hör hon en kraftig duns ute ifrån lägenheten och rusar upp med Olle i hälarna. Det var Kevin som fått ett anfall mitt i natten, och i och med att Olle väckte henne, så kunde hon ta hand om och hjälpa Kevin över anfallet, och efteråt gick de alla tre och lade sig i sängen och sov tillsammans fram till morgonen. smiley

Jag tycker det är helt faccinerande att se dessa dokumentärer, där dom visar hur hundar har lärt sig att förutse epilepsianfall och kan varna sin ägare innan anfallet kommer. Eftersom jag själv har ep, så inser jag ju vilken oerhörd hjälp detta är om man inte har egna kännningar, och lider av kraftiga och täta anfall.

Dessutom är jag helt övertygad om att djur inte bara kan läras upp, utan även känner på sig mer än man tror. Så att Olle blev orolig i natt och därför väckte matte när kompisen var sjuk, det tvivlar jag inte en sekund på, och tror inte det var en tillfällighet.

Jag tycker det är otroligt vackert och rörande, och min kärlek till djur blir bara ännu starkare när jag hör sådana här fina små berättelser.

 

// Indra – Med ett hjärta som brinner för alla underbara djur! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...