Allmänt

Kretsloppet i Borås! :-)

God söndagskväll på er alla!

Nu är det snart dags för sängen efter en något intensiv helg. 🙂 Eller vecka kan man väl nästan säga. Är det vädret som har gjort att man har farit runt som en galning för att hinna med så mycket trevliga sommarnöjen som det bara går så här i sista sekunden? Det började redan förra helgen, med grillning med familjen och sen har det fortsatt hela veckan. Minisyster har varit här hela veckan eftersom hon är sjukskriven och inte vill behöva åka fram och tillbaka fyra gånger om dagen för att hämta och lämna lilltjejen på skolan. Så vi har passat på att powerwalka varje morgon så jag skulle komma igång en aning inför Kretsloppet i allafall, efter att ha varit sjuk så mycket senaste tiden. Det var varit fika hos brorsan, springande på stan och en massa annat. Och i går, lördag, var det äntligen dags för Kretsloppet! 🙂

***

***

För första gången har jag anmält mig till Kretsloppet. 🙂 Visserligen hade jag tänkt att träna upp mig till att springa (läs lunka..:-P ) milen men våren började med en svårt stukad fot som fortfarande efter flera månader inte är helt okej, ryggskott och influensor. Så jag är jätteglad att jag knallade runt 7,5 km-banan på 1,12,27. 😀

***

***

Tjugo minuter före start var toabesöket ett absolut måste men när jag såg kön som ringlade sig över badhusets parkering så trodde jag att jag skulle få gå utan denna tvingande nödvändighet. 😛 Men det var den mest effektiva toa-kö jag nånsin sett. Avspärrningar med toavakter som snabbt och smidigt släppte in folk en och en och pekade vart man skulle ta vägen flöt på helt sjukt bra och jag var helt fascinerad! 😀 Några minuter senare var jag klar. Varför finns inte såna här överallt på stora evenemang?!

***

***

I väntan på start höll tokenergiska tjejer från Friskis och Svettis igång med uppvärmning till dunkande musik. 🙂

***

***

Några minuter kvar till start! 🙂

***

***

14.05 gick starten och vi knallade i väg. Både Håkan och jag var mer eller mindre nervösa att varken hans knän eller min fot skulle hålla för detta. Men vi bestämde oss för att gå snabbt och se hur det gick. Det var ju bara att avbryta om det inte skulle funka. Men efter lite småsmärtor en stund efter ett par kilometer så blev det liksom inte mer än så. Så vi höll god fart hela vägen trots att jag kände att mina nya skor borde ha fått stanna hemma och bytts ut mot bekväma ingångna skor i stället. För efter några kilometer misstänkte jag (med rätta) att jag inte hade någon hud kvar på hälarna. Men det var liksom för sent att göra något åt det så jag gick på och tänkte att det tar jag hand om hemma sen. 😛

***

***

Till slut gick vi i mål! På 1,12, vi som hade räknat med minst 1,1/2 timme. Vi var t.om en smula oroliga att inte hinna innan dom stängde målet efter 2 timmar. Haha! 😀

***

***

Då smakade vatten, banan och energidryck förbaskat gott! 😀

***

***

Det delades inte ut några medaljer i år utan de pengarna gick i stället till olika miljöprogram, vilket jag tycker är helt rätt. För först och främst är man ju faktiskt med för miljöns skull, det är ju det Kretsloppet är till för, och vad spelar då en medalj för roll som ändå hänger nånstans och dammar sen, innan den slängs ner i en låda nånstans, när kostnaden för den i stället kan gå till något viktigt.

Men efter denna prestation tyckte vi ändå att vi förtjänade lite belöning. 🙂 Så vi gick till Viskan och åt deras supergoda kyckling- och svamppasta innan vi, stela och ömma, tog oss på fötter och stapplade mot parkeringen för att åka hemåt.

***

***

Avslutningsvis, inte lika trevligt som resten av dagen, så kom vi hem och jag började undersöka mina stackars fötter. Trots plåser på ena hälen så hade de ändå skavts sönder lika illa på båda. Plåstren gjorde nästan saken värre eftersom jag drog med mig den trasiga huden som fastnat i klistret på plåstren. Herrejisses, det här gjorde ONT! Så idag har jag hasat omkring med idominsalva, kompresser och plåser på hälarna och foppatofflor på fötterna för att över huvudtaget kunna gå utanför dörren. 😀 Vi har varit i Skara för att fira Håkans ena barnbarn som fyllde tre, och det blev god tårta, kakor och trevlig samvaro. Men barnen var dåliga och låg och mest och sov så dem såg vi tyvärr inte så mycket av idag. Men jag är säker på att dom tar igen det nästa gång vi kommer. 😉

***

Nu ska jag i allafall hoppa i säng och hoppas på att jag kan gå lite bättre i morgon. Men någon powerwalk blir det nog inte i morgon bitti. Det är nog inte så smart att gå långpromenad i foppatofflor. 😛

Hoppas ni haft en trevlig helg alla!

Nu gissar jag att vi snart får säga adjö till det vackra sensommarvädret men hösten kan vara mysig den också. 🙂

På återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...