Allmänt

Julaftonen 2016

God kväll på er därute!

Eller ja, god natt snarare!

Klockan är över halv två och jag kan inte sova. Jag halvslumrar till så där lätt då och då, så där så jag fortfarande hör maken andas, hunden snarka osv men kan ändå drömma. Och så vaknar jag igen och så har det bara gått en halv minut. Och varje gång tror jag att NU – nu är det väl ändå morgon!

Så nu gav jag upp! En liten stund i allafall, tills jag förhoppningsvis blir lite tröttare.

Jag bestämde mig för att lägga upp lite fotokollage ifrån vår mysiga julafton ute hos min syster Nicole och hennes sambo, och systerdottern Saphira förstås, i deras nya hus. Det var en sån där riktigt supermysig jul, en sån där ”riktig jul som man hade när man var liten”. 😀

Efter att ha förberett sig hemma hela veckan, med mat, finkläder och julklappar till alla och packat allt som skulle med, så åkte vi redan på förmiddagen ut för att börja julen med grötlunch tillsammans. 🙂

***

***

Det var pyssel i köket, småprat och långbord dukat i matsalsdelen i vardagsrummet. Röda dukar, röda gardiner, glittrande gran och tända ljus – precis som det ska vara. 🙂 Och framför allt – inte att förglömma – rastlösa ungar som redan nu påbörjat tjatet om att få öppna julklappar. 😛

Men i år var syrran stenhård! Först lunch, sedan umgänge, mys och matförberedelser. Sedan Kalle Anka och då skulle ingen stå vid spisen utan alla skulle få titta. Därefter var det dags att duka fram och göra klart all maten för julbordet. Och först där efter skulle tomten komma, och det skulle bli julklappsöppning, godis och mys resten av kvällen. Gissa om vi hade några speedade ungar…haha! Precis som det alltid var när vi var små, och som vi tycker att det ska vara på jul. Det var riktigt så att även vi vuxna kände den där förväntansfulla spänningen för första gången på många år. 🙂

***

En stor soffa är alltid en fördel. 🙂 Men här hade inte alla kommit. Vi saknade fortfarande fyra personer som skulle komma lite senare.

***

Här är en salig blandning av kort från matlagningen, när vi sitter och äter och när vi smälter maten efter julmiddagen. 😀

Därefter dukade vi av borden och räddade de känsligaste julmatresterna in i kylskåpet, började förbereda diskmaskinen och väntade….

***

***

Och så…till ungarnas stora förtjusning, förfäran, glädje, hysteri och en smula misstänksamhet, så kom äntligen någon smygande ute i trädgården och knackade på altandörren. 😛

***

Det var en väldigt rolig stund att smyga runt med kameran. Jag glömde nästan bort mina egna julklappar när jag försökte föreviga alla förtjusta reaktioner. 🙂 Tyvärr blev det väldigt konstigt ljus på alla mina foton under kvällen, jag lyckades inte ställa in kameran på rätt inställningar och det blev väldigt underliga effekter så fort jag försökte använda de externa blixten. Nåja, man ser ju vad de föreställer i allafall men jag ska kolla igenom kameran vid tillfälle. Jag fotar ju i princip bara utomhus annas.

***

Det började ganska lugn med klapp-öppnandet med eskalerade i nån slags tredje klappkrig! Haha! 😀 Jag har nog aldrig sett så mycket presentpapper i ett rum. 😛

Men alla var nöjda och glada, och medan ”gubbarna” gick ut på inglasade balkongen med whiskeyglasen och julcigarrerna så passade vi på att plocka ihop det värsta i rummet. Sedan var det mys och mingel, gott vin, choklad och julgransplundring framåt småtimmarna.

Några av oss sov över och det var så supermysigt att gå och lägga sig i omtänksamt bäddad säng i mina nya fina julklappspyjamasbyxor, (och med omtänksamt bäddat menar jag min systers uppmärksamet på privata vanor och detaljer. Tunt täcke till Håkan, tjockt till mig, två kuddar till mig(eftersom Loxy delar en med mig) och en kudde till Håkan.) Hur gullig och uppmärksam på detaljer kan man vara liksom?! 🙂

***

Sedan var det kaffe och mysig frukost tillsammans på morgonkvisten, innan det var dags att packa ner alla fina julklappar och börja ta sig hemåt. Hem för att krypa ner under en filt i soffan och tillbringa juldagen framför tv'n med julmust, chokladaskar och julmatsrester. 😀

Det var, trots alla farhågor om stress och mycket folk, helt klart den mysigaste julafton jag upplevt på många många år!

Tusen tack igen Nicole, William och Saphira!

***

***

***
***

***

***

***
***

***

Dags för ett nytt försök att sova! Håll tummarna alla och sov så gott ni som kan! 😉

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...