Allmänt

Lite fotande i sommarkvällen och besök på Potatisfestival i helgen! :-)

God kväll på er alla!
Det börjar bli dags för sängen för min del. Men eftersom jag varken haft tid eller ork att blogga på ett par dagar så tänkte jag posta några rader (och foton.. 🙂 ) innan jag ger upp för ikväll.
Det är många som vill bli fina nu inför midsommar så jag har fullt upp i nagelhörnan. Lite för mycket för min egen hälsas skull egentligen, men jag vet ju hur det är vid den här tiden. Det är likadant varenda år. Så fort midsommarhelgen är över så brukar det lugna ner sig en aning.
Efter sista fransförlängningen nu i kväll så stod min käre make redo med middagen, min absoluta favoriträtt – röding med färskpotatis, grönsaker och romsås. Mmmmm!!! Efter middagen tog jag en vovveprommis med Loxy upp till mamma för att hämta lite tvätt. Vi står nämligen utan tvättmaskin just nu, efter att våran gått sönder och vi väntar på en ny. Så paniktvätten får fixas hos mamma. Tack o lov att hon bor så nära!
Det var en underbar kväll och på hemvägen blev jag så inspirerad av kvällsljuset att jag lämnade in Loxy till Håkan och gick ut igen med kameran. Bilden här ovan är ett av kvällens foton och det är helt obehandlat. Jag har inte gått igenom dem alla än, utan valde bara ut ett av dem för kvällens blogginlägg. Men det var en underbart fin kväll att fota i och när man går ut och verkligen ser omgivningarna ordentligt så här genom kameralinsen, så inser man verkligen vilket vackert område man bor i. Lantligt och naturnära, lummigt och grönt. Jag skulle aldrig kunna bo centralt mitt i stan, det är bara inte min grej.
***
***
Men jag tycker om att vistas i stadsmiljö ibland också och i söndags åkte vi till Alingsås och årets Potatisfestival. Alingsås är en av de finaste små städer jag vet, och jag skulle faktiskt inte alls ha något emot att bo där. Inte mitt i stan förstås, men det finns vackra naturnära områden däromkring också. Och själva innerstaden, om man nu kan säga det om denna lilla mysiga by, är så himla trivsam och fin. Därför trivs jag också att gå omkring där en dag som i söndags när stadsfesten pågick för fullt. 🙂 Jag hittade ett par mysbyxor – likadana som jag köpt på Borås vårmarknad ett par veckor tidigare och som jag älskar, så jag blev själaglad när dom hade dessa här också. Förutom byxorna så blev det typ 1 1/2 kilo lakrits! Haha! Jag är tokig i lakrits, har alltid varit, och här stod då alltså ett par och sålde ”purfärsk lakrits”. Hur skulle jag kunna motstå det?! 😛 Storfavoriten är mjuk sötlakrits med chokladöverdrag och salmiak. Men det finns såå himla många tokgoda lakritssorter och smaker så jag föll för sex olika varianter på marknaden; ren sötlakrits, med mintsmak, med citronsmak, med hallonsmak, med salmiaksmak och med kolasmak. Underbara allihop! 😀
Tja, för övrigt ramlade man förstås över såna där Fidget Spinners, som fanns absolut överallt på marknaden. Både min systerdotter och brorsdotter är tokiga i dom där, och har redan några i sin samling. Jag tänkte köpa några men det är ju hur svårt som helst att veta vad dom vill ha för några så det där får dom inhandla sjävla. 😛
***
***
Efter ett par rundor på marknaden, (ett nytt mobilskal kom i min ägo också.. 😉 )
***
***
…så satte vi oss på Triumf glasscafé & Crêperie och tog en kaffe, en latte och varsin grymt stor och alldeles för mättsam jättevåffla med glass! Men gott var det! 😀 Loxy var med oss förstås och nu på caféet så satt han i knät hos oss. Men annars satt han i tryggt förvar på husses rygg i sin egen ryggsäck och tittade ut på allt folk genom nätsidorna. Jag gillar inte att ha honom gåendes själv när det är folksamlingar. Jag har provat det många gånger men det funkar helt enkelt inte. Folk ser honom inte utan går på honom, riskerar att trampa på honom eller råka sparka till honom. Dessutom var det en ordentligt varm dag så han hade det svalast i skuggan på Håkans rygg. 🙂

Efter fikat gick vi bort och satte oss på stentrappan vid vattnet och tittade på alla tokglada barn i plastbollarna i vattnet. Min syster Nicole var på väg med sin familj och vi tänkte stanna kvar tills dom kom och säga hej i allafall. Men solen gassade och Loxy blev varm och trött. Så till sist bestämde vi oss för att gå tillbaka till bilen. Lilleman fick komma ut ur väskan när vi kommit ur ut folkmassan runt marknadsstånden och knallade glatt på i det svala gräset i skuggan under de stora träden på väg bort mot parkeringen. Min lilla gubbe. <3 Jag kanske beskyddar honom lite väl mycket ibland men han är trots allt över 12 år mitt hjärta. 🙂

Väl hemma tillbringade vi resten av dagen på vår härliga altan, grillade och hade det allmänt mysigt innan myggen och kyligheten jagade in oss.

Det var i allt en toppenmysig helg med både mc-tur, stadsfest, fika lite här och där, grillning och soliga, varma dagar. Det får man leva på ett tag nu, när väderprognoserna lovar regn ett bra tag framöver. Vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag i allafall hoppa i säng. 🙂

Ha en god natt alla och på återseende i morgon igen!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...