Allmänt

Matmarknad & gotteköp på Cassise!

3A17F061-FAFA-4ABF-AE33-8F09E2895904

Hej på er denna grå fredagskväll! ?

Efter att ha börjat dagen som vanligt på fredagar på gymmet en timme, så åkte hjärtat och jag ner till stan för att plocka ut våra startlappar till Kretsloppet i morgon. ? Eftersom matmarknaden pågår samtidigt nere i stan nu så var det inte enkelt att hitta parkering precis. Men vi har egentligen inget emot att gå lite längre. Dock hade det varit en smula trevligare om vi hade kommit ihåg att ta med oss ett paraply. ? Nu blev det en smula blött i mellanåt. Det ska bli intressant att se om det blir uppehåll i morgon eller om vi får genomföra Kretsloppet i regn. Nåja, det går väl det också. ? Det tråkiga om det blir dåligt väder är ju att jag inte har lust att gå barärmad i regnet och vi fick ju våra snygga Kretsloppströjor idag också. ?

***

E0C2D14B-A829-4220-99EE-404CD110F62A

***

 Jaja, jag får väl se hur det känns. Det kanske inte är kallt alls, även om det regnar. ? Det ska hur som helst bli jättekul att vara med i år igen. Förra året hade jag ju skadat foten och kunde inte gå ordentligt på hela sommaren. I år har jag visserligen också skadat foten, den andra den här gången. Men den känns bra okej nu och igår kom mina två beställda fotledsstöd på posten, precis lagom i tid för loppet, så jag har förberett mig väl.

8568C2A1-2A6C-48DE-B46C-307208A0E4FB

Ja, och så var det ju matmarknad idag också, första dagen av två, så den pågår i morgon under Kretsloppet också. Det var inte så mycket folk där idag, förmodligen beroende på regnet. Men vissa sparar sig kanske för morgondagen också. Vi passade förstås på att kika runt lite bland stenugnsbakat bröd, kalvdans och olivoljor. Och så föll jag förstås för Håkans frestande förslag att prova Ica Citys egna tjocka grillkorv i bröd. Och eftersom det är så himla mysigt att äta nygrillad korv när man går runt och kikar på marknad och för att vi numera nästan aldrig äter korv så njöt vi hejdlöst. ?

***

235B3541-70EB-4503-97E9-3AFB86E7EABB

 ***

Därefter gick vi till en av stans mysigaste butiker, nämligen Cassise, för att köpa fredagsgottet. ? Vi bestämde oss för att välja ut något riktigt gott i godisväg som kanske kostar lite mer men som man i gengäld då köper (och äter) mindre mängd av. Vi vill ju inte förbjuda oss själva helt från att äta godis ibland, men vanan att vräka i oss mängder varje fredag/lördag måste vi få bort. Så detta tyckte vi var en bra idé.

01CB67EA-76FD-4295-BED0-7A80517DB2EA Och med tanke på allt som finns att välja på inne på Cassise, så har vi redan flera helger framåt planerade. ? Själv stod jag idag i valet och kvalet mellan lakritskulor av olika slag, typiska mormorskarameller och tryfflar. Valet föll på det sistnämnda.

***

15377377-B0F6-40D7-B9D7-76808562963C

***

Det kändes som när man var liten och stod i godisaffären på lördagen.. ”…en sån, två såna..hur mycket är jag uppe i?” ?

Jag valde ut 10 stycken olika tryfflar och jag ska äta dom med andakt ikväll. 12 spänn styck! ?

 ***

D0ADEABF-A7BE-4ACC-98EB-9FAD12FDCEE2

***

En annan sak som det finns massor av på Cassise är spännande téer. Jag fastnade för dessa underbart söta burkar med lösviktste, framför allt den längst ner till höger som heter Fikapaus. Ljuvlig doft! Det skulle vara såå fint med en hylla i köket med en samling av dessa fina burkar med sina favorittéer. ?

 Efter inhandling av fredagsgodis så gick vi i strilregnet tillbaka till bilen och åkte hem för att torka, äta middag och fredagssofta i soffan. Nu blir det serie på Netflix, The Innocents, och förberedelse inför morgondagens lopp.

Ha en härlig fredagskväll alla! ?

***

9C9B4B67-9E7B-4E87-8993-ECAEC0D99D2E

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...