Allmänt

64 år – nekades köpa cigaretter utan leg…

ciggleg1

Innan jag sätter igång här, så måste jag ju bara lägga in en liten kommentar angående en sak jag läste på aftonbladet.se idag. Hur rimligt är det att be en person på 64 år om leg när han ska köpa cigaretter?

Karl-Erik i Gällivare fick i allafall inte köpa några cigaretter på ICA när han hade glömt sitt leg, utan fick skicka in en bulvan (en vän i sällskapet) för att få sina cigaretter. Visst är det bra att åldersgränsen hålls, men det får ju inte bli in absurdum. Hur tonårslik är Karl-Erik på en skala liksom?

En liknande sak hände Judith Lundkvist i Piteå som inte fick köpa folköl i november. Judith är 87 år…

Som sagt, bra med koll så länge det inte går till överdrift. Jag brukar skratta och ta det som en komlimang när dom ber mig om leg på bolaget, men jag har full förståelse att folk som kommit över pensionsåldern blir otroligt förolämpade när dom tillfrågas och till och med nekas köp om dom har glömt sitt leg. Skärpning till den här personalen! Kolla lite noggrannare vad ni har för kund framför er!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...