Allmänt

Dagens recept – Fiskgratäng med bacon & senap

78E60C94-CCC7-4A86-A35B-91D0AA1D6E90

***

Hej där ute! 😊
Det blir mycket mat- och bakinlägg här just nu, men det beror helt enkelt på att jag har tillbringat en hel del tid i köket några dagar. Ibland får jag ett sånt där ryck när jag tycker köket är den mest underbara platsen på jorden och det enda jag vill är att testa olika nya recept och fylla frysen med fikabröd. Just nu är det en sådan period. 😁

***

Här kommer i allafall ett recepttips på en riktigt god fiskgratäng, eller egentligen toskryggfiléer i ugn. Men med all sås och med potatismos till så kändes det mer som en fiskgratäng tyckte jag.

***

Du behöver:

  • 4 torskrygg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 paket bacon
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk fransk senap
  • crème fraiche, en burk
  • 1 dl gräslök
 Gör så här:

 

Mina egna reflektioner då?
Jag tyckte det var en jättegod rätt och maken blev riktigt förtjust. 😊 Det var en lite udda smakkombo med bacon till fisk men helt okej. Dock kommer jag att öka på mängden senap lite nästa gång. Jag vill gärna ha smaken lite mustigare.
Annars var det ett klart godkänt middagsrecept! 😊👍🏻
***

Ha en fortsatt fin kväll alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...