Allmänt

Moderskeppet & Kycklingragu

1F088E5D-6984-431E-85E0-4E3E0ED78604

God kväll på er!

Hoppas ni har haft en härlig dag i vintersolen! 😍 Det har verkligen varit ett fantastiskt väder idag, perfekt för att träffas ute! Och det märks, både när man är ute själv och på sociala medier. Jag har aldrig sett så många ute på isarna runt om i stan någon vinter. Själva har vi inte träffats ute idag men kanske i morgon en stund, på Alla 💗-ans dag. I morgon ska det ju dessutom bli ännu mildare väder. Då ska kameran få följa med ut igen men idag fick det bli ett par gamla bilder från en annan vacker vinterdag. Det har visserligen varit en ovanligt kall vinter men även många fantastisk vackra dagar och vi har varit ute mer än vanligt denna vinter. Men det har väl även att göra med att man inte umgås inomhus nu. I vanliga fall skulle man nog ha suttit inne och kurat i denna kylan. 

36E113A2-AA1D-4E6A-9590-2549ED8F6A52

Själv har jag suttit vid datorn en stor del av dagen och arbetat med friläggning av en bild på min kusin och hans son. En bild som jag tog inne på Ica Maxi med inte en alltför rolig bakgrund, så jag tyckte att den borde få en lite finare sådan. 😊
Jag håller på att arbeta mig igenom Moderskeppets kurser i Photoshop just nu så det här var ett perfekt övningsobjekt.

C1B366FF-54DE-4B29-9E2B-7DCE68A6B928


Men nu över till dagens middagsrecept som var min absoluta favoriträtt när jag var liten. Åhh, vad jag älskade när mamma lagade detta. 😍

Nu har jag lyckats riktigt bra att göra det själv ett par gånger så jag tyckte det var dags att dela med mig av receptet. Om inte annat så har jag det själv i min egen lilla receptbank här på bloggen för framtida bruk. 🤗

Till denna supergoda kycklingragu för 2 personer behöver du:

***

 2 kycklingbröstfiléer

vatten så det täcker kycklingen

5 kryddpepparkorn

10 vitpepparkorn

1 lagerblad

1 morot skuren i slantar

1 liten bit purjolök, strimlad

1 hönsbuljongtärning

Salt, 2 tsk per liter vatten

***

CURRYSÅS

2 msk smör

1,5 tsk curry

0,5 dl vetemjöl

4 dl kycklingbuljong

1,5 dl grädde

salt & peppar

 BA9D4490-5E76-4E2B-BF7C-170E88E7BDB1

Gör så här:

Lägg kycklingfiléerna i vatten så dom täcks och lägg i övriga ingredienser. Häll i salt, 2 tsk per liter vatten. Koka kycklingen i ca 30-45 minuter. Se till att den täcks av vatten hela tiden. Kontrollera att kycklingen är helt färdig.

362434B4-3D86-48B1-ADA0-5967FE1C002A


Tag upp kycklingen och lägg den på en skärbräda. Finfördela köttet i tunna strimlor. Sila kokvattnet och spara 4 dl.

Smält smöret i en gryta och låt curryn fräsa med nån minut. Vispa ner mjölet. Vispa ner kycklingbuljongen i omgångar och var noga så det inte blir några klumpar. Häll därefter på grädden och låt allt koka ihop på låg värme. Salta och peppra.

45B00CDE-4DC5-4085-A1E5-9F89E046EE8E

 Vänd ner den strimlade kycklingen i currysåsen.

88D11A21-8038-4C34-897A-3A3DCDCDAC53

Låt kycklingen och såsen småputtra på låg värme i några minuter.

B60EF6A8-E35C-45D0-AD0D-2D20A97A9500

Servera kycklingragun med kokt ris och valfria grönsaker.

Den här kycklingrätten är så gudomligt god och busenkel att göra. Dessutom passar den perfekt för både barn och vuxna. Vill man ha lite mer sting i den så går det alldeles utmärkt att efterkrydda med lite mer curry och peppar. Jag brukar försöka hålla mina portioner lagom och inte överäta men när jag får den här på tallriken framför mig har jag verkligen inga hämningar. 🙈Det betyder att jag har legat i matkoma på soffan större delen av kvällen. 😅

Men nu ska jag leta igenom Netflix och Disney Star efter nån bra lördagsfilm och sen blir det myslördsg här. I morgon kommer lite fler recept, på cupcakes och på smörgåstårtan jag tänkte bjuda maken på denna Alla ❤️-ans dag. 😊

Ha en jättefin lördagskväll alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...