Allmänt

Recept: Fudge brownie & Schweizernötstrass

76ECCF35-53C3-43E6-B69A-3D02422D175C

***

Hej igen! 🤗

Dessa två kakor passade jag även på att baka tillsammans med Sverigekakan i förra inlägget. Det blev en perfekt kombo. En mjuk kaka som passar de flesta, en riktigt chokladig för gottegrisarna och en liten men ljuvligt god torr kaka.
Här kommer recepten på dessa två! 😊

***

 Schweizernötstrasskakor ca 20 st.

Du behöver:

125 gram smör, rumsvarmt

1/2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

1 1/4 dl vetemjöl

Garnering:

1 rulle schweizernötchoklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dom till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14-15 minuter.
5. Ta fram en rulle schweizernötchoklad. Lägg en schweizernötbit på varje kaka medan dom fortfarande är varma, men vänta ca en minut innan du lägger på dom så de inte smälter. Låt chokladen stelna, gärna i kylen.
***

46093349-05C1-4409-ADED-DE8CD74E10EF
***

Nästa kaka är

FUDGE BROWNIES

Du behöver:

125 gram smör

2 1/2 dl strösocker

1 dl kakao

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

CHOKLADTRYFFEL

1 1/2 dl vispgrädde

200 gram mörk choklad (men jag valde Marabou mjölkchoklad)

1/2 tsk smör

Garnering

ev flingsalt (frivilligt)

GÖR SÅ HÄR:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18×25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23-24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23-26 minuter. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.

Båda recepten kommer ifrån Lindas bakskola! 🤗

Lycka till!!

EA850E7C-7B91-4C4B-9760-A926B3540E16

***

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...