Allmänt

Regnig vår och grönsaksbiffar!

3ECBE940-407F-4D3B-8F76-7833A337B027


God förmiddag på er!

Nu är det inte särskilt roligt väder måste jag säga. Man försöker verkligen hålla humöret uppe så mycket det bara går men när regnet öser ner så måste jag erkänna att det känns lite tröstlöst. 🙁 Det här är inte den våren jag vill ha. Men om man vågar lita på väderprognosen så ska vi äntligen få lite högre grader efter helgen. 😊 Ingen sol tyvärr men ända upp till 17+ utlovas så nu håller vi tummarna för det.
***

Jag har ägnat de här regniga dagarna åt att greja vid datorn med ett par fotomontage som min make har ”beställt” av mig. Dom är klara nu men jag lägger inte upp dom förrän dom överlämnats till mottagaren. 😊 Det är otroligt kul med fotomontage tycker jag och de här två jag har gjort nu har lärt mig en massa nya funktioner i Photoshop. Otroligt roligt!😃

Dessutom har jag roat mig med att göra lite filmer som jag ska klippa ihop. Får se om det blir något visningsbart av dom.
***

Idag har jag lite nageljobb på gång och därutöver blir det pyssel i ”växthuset”. (Läs: köksbordet..😅) Mina dahliaknölar har tagit sig otroligt bra och även fröerna så nu är det dags att dela på plantorna. Även tomaterna har tagit sig jättebra och måste snart sättas om i större krukor. Eftersom jag ska ha dom i köksfönstret så kom maken med en supersmart idé. Jag ska sätta tomatplantorna i såna där långa balkonglådor. Det är ett perfekt sätt att ha dom när man har ont om plats. 😃

***

E2C0D49F-BEF2-4671-95CC-2EFBD60184CF

***

Avslutningsvis tänkte jag bjuda på ett nytt recept som jag testade härom dagen. Riktigt goda hemlagade grönsaksbiffar! 😃 Håll till godo!

***

GRÖNSAKSBIFFAR

0,5-1 zucchini [0,5 stor eller 1 liten]

1 morot

2 klyftor vitlök

1 gul lök (liten)

1 ägg

1 msk dijonsenap

2 dl couscous, bulgur eller quinoa, kokt (jag tog quinoa)

ca 2 dl ströbröd

150 g fetaost

salt

peppar

Gör så här:


Riv zucchini och morot grovt, hacka den gula löken och riv vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna och låt det stå i minst 15 minuter.

Forma smeten till biffar och stek dem på ganska hög värme i olja tills de fått fin färg.

Tips! Eventuellt kan man blanda i ännu ett ägg i smeten eller ta lite mindre quinoa för att få den lite fastare. Nu hade den en tendens att smula sönder i pannan.

***

D99986E9-B033-4F26-B3EF-797CE1C85982 

Jag valde att servera mina grönsaksbiffar med potatiskroketter och hemmagjord tzatziki. Det var riktigt gott! 😊

***

 Nu ska jag sätta igång med omplantering av mina plantor. Hoppas ni får en fin dag trots regnet och stå ut, snart är sommaren här!😍

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...