Mat & Bak

Glace au four med rommarinerade bär och mandelmaräng

glace1

 

Jag satt precis och tittade på Leilas Fest på Tv4+ och blev sjukt gottesugen när jag såg efterrätten hon gjorde i ordning! smiley Den här Glace au fouren ska jag definitivt baka och bjuda upp mamsen och de andra på när Håkan kommer hem från Såtenäs efter nästa pass. Vilken dröm! =))

För er som missade programmet så lägger jag in receptet här. Hinner ni testa före mig så får ni jättegärna tala om hur den blev. smiley

 

 

 

 

Ingredienser.
2 2 dl ljust muskovadosocker
1 1 dl vatten
4 4 msk ljus rom
1 1 ask frysta blåbär (250g)
1 1 ask frysta hallon (250g)
1 1 st hembakt sockerkaka eller 2 köpta sockerkakor (a 225g)

Maräng.
3 3 st ekologiska äggvitor
2.25 2.25 dl strösocker
några droppar citronsaft
50 50 g mandelspån

1 1 l vaniljglass

Gör så här.
1. Sätt ugnen på 250 grader grill.

2. Koka upp muskovadosocker och vatten.

3. Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.

4. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng.

5. Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten.

6. Skiva sockerkakorna i cirka 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna i botten på en form rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.

7. Fördela bären över sockerkaksskivorna (ta inte med all lag).

8. Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg den över bären.

9. Bred marängen överst och grädda tills marängen får färg, cirka 4 minuter. Servera genast!

Lycka till! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...