Allmänt

Fikadags…

fikadags1Det är dags för lite förmiddagskaffe här hemma.

Jag har fått gjort semledegen och nu står den på jäsning ute i köket. Den ska jäsa till dubbla storleken, hur länge det nu kan vara..? *s* Men jag gissar på nån timme som det brukar vara med vetebröd. Jag får väl kika på den lite då och då. Hur som helst så hoppas jag att den verkligen blir dubbelt så stor, för det var en himla liten deg. Jag är ju liksom van vid trippelsatser när jag gör kanelbullar, typ på 1 1/2 liter mjölk. Det här receptet var på 3 dl…  Jaja, vi får väl se hur det blir.

 

Toktrist väder är det i dag i allafall. All snö är borta förstås, precis som jag misstänkte i går. Det har regnat hela dagen, och allt är så himla mörkt och dystert. Nu börjar jag verkligen känna ett sug efter ljus och värme. Lite väl tidigt kanske, men det är ju typiskt mig. Jag kommer hinna krypa ur mitt eget skinn innan våren är här. 😉

Men nu ska jag dricka lite kaffe och sen är det dags för en motvillig vovvetur i vätan. *s* Återkommer lite senare med (förhoppningsvis) resultatet av mitt första semleförsök… 😀

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. Åh,semlor som är så mumsigt!

  Kan man sända via nätet tro? hmm..kanske man skulle köpa hem idag..

  sv: Ja,visst är det skrämmande..se på Anders Eklund oxå..hade man sett tendenserna redan i ett tidigt stadium så kanske..*rys*

  Tack,snälla!
  Du har också en jättefin blogg! Hit kommer jag tillbaka!

  Kramkalasar

 2. Cherlindrea säger:

  Haha..ja, jag kanske kan maila över ett par. *s*

  Ja, exakt! Man blir verkligen mörkrädd.

  Tack så jättemycket, och detsamma! 😀

  Kramiz!

Kommentarer är stängda.