Djur Pyssel & handarbete

Vackra showhalters

showhalter1

Jag hade faktiskt aldrig hört talas om sådana här innan min syster skickade mig lite foton och länkar på mail för ett tag sen, men så har jag i och för sig inte rört mig på utställningar i arabvärlden heller för den delen. Och det är där dom finns, i varje fall i andra länder. Det är kanske inte riktigt lika utbrett i Sverige som i USA, men att det finns mycket här också har jag upptäckt när jag googlat runt på olika hästsidor.  Min syster bestämde sig i allafall för att sy egna showhalters till sina araber i stället för att beställa svindyra sådana från Canada eller andra ställen. Och hennes showhalters är verkligen absolut handsydda, hon har inte sytt någonting på dem med maskin. Jag tycker verkligen att de blev otroligt vackra – precis lika fina som de jag såg på bilderna hon skickade tidigare.

showhalter2

Gowlaz, Leka och Planja poserar i de första två. Verkligen ett himla roligt hantverk måste jag säga. Jag har kikat runt lite på alla sidor som finns, och det är bara fantasin som sätter gränsen (och självklart bekvämligheten och funktionaliteten, det är väl bäst att tillägga det.. 😉 ) och jag har sett mängder av olika idéer om hur ett sånt här showhalter kan se ut. Det ska bli otroligt spännande att se vad lillasyster hittar på nästa gång. 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    jättefint! 😀 jag älskar araber f.ö, så vackra hästar!

  2. Cherlindrea säger:

    Det är samma här, jag är helt förälskad i syrrans vackra hästar. Men så har hon ju visat mig lite andra raser som bara är to die for! Bland annat Frieserhästen som bara är såå himla snygg!
    Kolla här! 😀

    http://www.uppslaget.se/annonser/adDetail.asp?cat_id=21&sub_id=128&ad_id=22698&omrade=

Kommentarer är stängda.