Allmänt

En oväntad morgongäst…

nyckelpiga1

 

God morgon på er!

 

Ja, oväntad kan man väl lugnt säga. Den här lilla rackaren kröp omkring på mina byxor i morse, och jag som först trodde att det bara var något skräp (dålig syn utan linser..*s*) tog bara stackaren och slängde den i handfatet. Men då såg jag ju förstås direkt att den rörde på sig, och blödig som jag är plockade jag ju genast upp honom/henne och placerade den lilla varelsen i en av mina blommande växter. Här har h*n dock rymt ner på köksbordet, så jag passade på att ta ett par foton. 😉

 

Men hur charmigt det än är med nyckelpigor så är ju  hela grejen med att hitta en vaken nyckelpiga i januari så himla sorglig. Det är för varmt ute. Härom dagen när jag gick ut med Loxy så sprang jag på en sån där stor skalbagge på stigen som kröp omkring. (även där vaknade blödigheten så jag bar iväg honom till skogen så han inte skulle bli trampad på – jag vet, skratta inte…*s*)

Men hur som helst, alla de här insekterna har ju inga som helst förutsättningar att överleva när dom vaknar så här tidigt. Det är knappast slut på vintern ännu. Förra året vet jag att det kom en sån där mildgraderstid som väckte upp växterna och en massa träd och blommor dog innan våren ens hade kommit. Hoppas verkligen inte det blir likadant i år, men det lutar ju åt det när man stöter på skalbaggar och nyckelpigor redan i januari.

 

Nu ska jag göra mig i ordning för dagens terapisession och sen ska jag iväg och shoppa! 😀 Ha en jättefin dag alla!

 

tavlingsbild1

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    En liten nyckelpiga redan! Vilket vårtecken. Ha en bra dag!!

  2. Cherlindrea säger:

    Ewa: Ja, jag blev verkligen jättepaff! Och längtar ännu mer till våren, om det nu är möjligt. 😉
    Ha en jättefin dag! Kramar!

Kommentarer är stängda.