Allmänt

Dagens Inköp – En Acer Aspire One! =))

rosa-dator3Hej på er alla! 🙂

 

Det blev lite väl sent på eftermiddagen med det här inlägget, men jag har varit i farten hela dagen, förutom de sista två timmarna, då jag faktiskt fick sova en stund. Dock vaknade jag av värsta mardrömmen där jag drömde att två typer knivrånade mig på – Loxy!

 

Hur som helst – här är äntligen mitt Dagens/veckans/månadens Vill Ha och tillika Dagens Inköp; En rosa MiniPC! 😀

rosa-dator2

 

Jag hade ju en MiniPc tidigare, en Asus Eee, men den var helt enkelt för liten för mig, minnesmässigt alltså. Den funkar säkert perfekt som en surfdator, men med bara 16 Gb hårddisk så körde jag fast, eftersom jag vill göra lite mer med datorn och jag kunde inte ens lägga in några av de programmen jag behöver i den. Det var den för liten för och även om jag faktiskt tyckte att Operativsystemet Linux som låg i var helt okej, så är jag en Windowsanvändare, och jag hade svårt att vänja mig vid det här nya. Ingen hade jag att fråga till råds heller – alla jag känner använder Windows. Så det blev att den mest låg här hemma och samlade damm, och det var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig det hela.

 

 

 

rosa-dator4

 

Så i förrgår kväll sålde jag min andra Mini till min systers kompis och idag åkte vi iväg och köpte den här. 😀 Det är en  Acer Aspire One AOA150-BP Pink Nordic, och den här har en hårddisk på 160 Gb i stället för 16… en viss skillnad. 😉 Den har Windows XP som operativsystem och bara de två sakerna är egentligen tillräckliga för att jag är övertygad om att jag kommer att trivas mer med den här. Men något som också skiljer sig avsevärt från Asus-datorn är det generösa tangentbordet. Den här MiniPC’n är något ”bredare” men i stället är den tunnare och lättare. Det extra utrymmet är väl utnyttjat så tangentbordet känns inte långt ifrån ett vanligt i storlek. Såå himla mycket lättare att skriva på.

 

rosa-dator1

Så nu ska jag äntligen få installera de program jag behöver i den här, och så har jag den lilla bloggdatorn som jag ville ha från början.

Förresten, att den är rosa behöver jag väl knappast nämna, det har nog inte undgått någon… 😛

 

tavlingsbild1

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

 1. säger:

  Den är verkligen toppenfin 🙂
  Jätteglad för din skull. Hur många tum var dden på? var det 9 tum jämt eller mer?
  pusspuss

 2. Ojojoj! Vill ha! Nu! Jag har surfat runt lite och just den rosa verkar vara lite ovanlig. Var köpte du din och vad fick du ge? Har du något trådlöst abonnemang?
  Kram från en shopoholic med teknostress 😉

 3. säger:

  Men gjorde du det!!??!!?? Köpte du MIN dator;) Jag har en känsla att min dyker up med inom någon vecka eller två, håller tummarna för det iaf. VAD FINT, GRATTIS till din fina nya rosa investering!
  Hälsa Emma att den finns på dem flesta webbutiker, elgiganten, on/off, netonnet osv:)
  Jag vill bara höra allt om den och om du är nöjd med mera med mera! Kram på dig och lycka till med nya leksaken!

 4. Cherlindrea säger:

  Nicole: Din är lika fin den gumman! 😀 Den är på 8,9 tum den här. Kramiz och pussis! 🙂

 5. Cherlindrea säger:

  Emma: Jag förstår dig, jag har känt likadant hur länge som helst. 😀 Den verkar vara riktigt bra den här, jag har ju min ”gamla” Asus att jämföra med också. Jag köpte min på NetOnNet och gav 3995:- för den, och ja, jag har mobilt trådlöst bredband, från Telia. 🙂
  Hoppas du köper en också, du kommer att älska den! 😀

  Kramar om!

 6. Cherlindrea säger:

  Lori: *Skratt* Ja, så hemsk är jag. Hehe! 😉 Nej, men ärligt talat så har det varit på gång länge, just av skälen jag skrev ovan, att jag inte klarade mig med den lilla jag hade. Jag hade lite för bråttom när dom kom ut, och kastade mig över första modellen. Typiskt mig.. *s*

  Men tack så mycket vännen. 🙂 Hoppas hoppas att din dyker upp snart! 😀 Håller alla tummar och tår jag har. Du kommer att älska den! Den är precis lika fin och praktiskt som man tror när man ser den på bild. Jag ska hålla dig underrättad om hur den funkar men förhoppningsvis bildar du dig en egen uppfattning snart. 😀

  Kramar om!

 7. säger:

  Jag drar på mungipan innan jag läste att den var Rosa, det fanns ingen annan färg i mina tankar,hahaha
  Kanonfin var den verkligen så nu har du lite att pyssla med, jag har precis fått igång min så att den funkar som jag vill…
  Lycka till och ha en fin helg!
  Ps: vilka smarrigá ostar ni åt, det är så gott och lätt att ta fram, en hit varje gång…
  Kram Ali

 8. Cherlindrea säger:

  Ali: *Skratt* Nej, finns det en rosa variant så blir det en rosa, vad det än är. Haha!
  Så du har också skaffat en? 😀 Så himla roligt! Det har jag missat, om du nu har bloggat om det.

  Hoppas du får en fin helg också. Kanske en ostbrickekväll…;-)

  Kramar om!

Kommentarer är stängda.