Allmänt

Morgonkaffe och frusna fingrar…

morgonkaffe1God morgon på er denna bitande kalla söndagsmorgon.

Då var Alla Hjärtans Dag över för det här året, och har jag inte räknat alldeles fel så är det väl påsk som är nästa högtid. Och det känns underbart tycker jag. Inte för att jag firar påsk sådär överdrivet mycket, men för mig är påsken en slags gräns – ett steg över till nästa årstid. Då är vi på rätt sida och våren är verkligen på väg. 😀 Då byter jag alltid till nya ljusa gardiner och hela hemmet känns mer vårlikt och nästan alltid börjar jag köpa hem tulpaner ungefär en gång i veckan från och med påsk och fram till att jag kan plocka min blombukett själv ute. Då är det sommar! 😀

*

Men det är dock ett tag kvar. Idag var det lite drygt 9 minusgrader på morgonen när jag steg upp och här i våra trakter där luftfuktigheten är såpass hög så är det väldigt kallt! Jag minns när jag var i Härnösand min första vinter och vaknade på morgonen i -19 grader! Jag vägrade nästan att sticka huvudet över täcket när jag fick höra det. Men sen kände jag ju att -19 däruppe inte alls var någon större fara. Kylan där är så mycket mildare än här nere. 19 minusgrader här i Borås – det hade man ju knappt kunnat gå ut i.
Det ser dock ut att bli en riktigt vacker vinterdag trots kylan. Solen är redan på väg upp över grantopparna och himlen är helt blå utan ett moln i sikte. Förhoppningsvis kan vi ta en liten promenad i dag när det har blivit lite varmare. I varje fall så länge vi håller oss undan snön och isen. I förrgår morse var det samma grader och då fick Håkan bära Loxy hem efter att han fått sådana hemska köldkramper att han bara ramlat omkull. Stackars liten, det är så himla jobbigt det där. Ytterligare ett skäl att längta efter sommaren och värmen.

*

Men nu ska jag fixa lite här hemma och se vad jag har att göra idag. Hoppas ni får en fin dag alla och må så gott! På återseende lite senare. Jag återkommer med foton ifrån gårkvällen på The Bishop Arms. 😀

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. säger:

  Tack vännen! 😀 Elmer tackar också.
  Hoppas du hade en underbar alla <3 dag 🙂

  Visst använder du wordpress? Hur får du bilden sådär i texten? Jag kan bara lägga mina bilder antingen högst upp eller längst ner. Det gör mig galen!

  Jag tycker minsann att vi får ta en liten träff snart, fika gott och snacka skit 🙂 Vad säger du?
  Kramar!

 2. Cherlindrea säger:

  Mikka: Jag lägger bilden åt höger fast jag vänsterjusterar texten. Då lägger den sig runt bilden på det här sättet. Har du dina foton centerade? För när jag väljer det och även texten centrerad, då ser det likadant ut som till exempel i ditt senaste inlägg med Elmer. 🙂

  Jo, vi borde verkligen ses snart. Loxy fyller ju år snart, men jag tänkte faktiskt hoppa över kalas i år, för jag har helt enkelt inte umgåtts så mycket med folk med småhundar irl den senaste tiden. (Jisses, hur låter inte det!? Värsta datanörden! Haha!) Men vi kan väl ses på en fika ändå. 😀

  Och jag måste ju bara fråga dig en sak som jag såg nu på morgonen.. Har Linus varit med på ett foto i Härliga Hund när han var 9 veckor? Det låg ett sånt där reklamblad i senaste tidningen, med småbilder på gamla nummer, och jag tyckte jag kände igen en chihuahua på en yttepytteliten bild där. Och när jag ansträngde mig och läste texten under så tror jag att det står ”Hej Världen!” Och att det är Linus 9 v. nyss hemkommen till nya matte – osv. Känner du igen det? 😀
  Kramizar!

Kommentarer är stängda.