Vardagsbetraktelser

Vår kväll på The Bishop Arms

bishop1

Det tog några timmar innan jag kom ut med de utlovade fotona från gårdagskvällen på The Bishop Arms. Men det beror helt enkelt på att jag fått betala för min mysiga kväll på restaurangen med en heldag i ett mörklagt sovrum. *suck* Nej, jag ska inte klaga! 😀 Jag är jätteglad att jag kom iväg över huvudtaget, fast jag inte var riktigt bra igår. Alla middagsplaner på tu man hand som vi har haft det senaste året har gått åt skogen på grund av min migrän, så det var knappt jag trodde det var sant när jag väl satt på Bishop igår. 😛

*

Hur som helst så var det ett riktigt mysigt ställe, inrett i gammal engelsk stil, med mörka takbjälkar, bröstpanel i mörkt trä, tapeter, tavlor, kopparstick och övriga detaljer i typiskt engelsk pubmiljö, all inredning platsbyggd och inköpt i England. Förutom matdelen, som egentligen är den minsta delen, så erbjuder de öl- och wiskeyprovningar och kan stoltsera med 70-100 sorters öl och upp till 250 sorters single malt wiskey. The Bishop Arms är en kedja med 25 stycken pubar från Malmö till Luleå, så har du tur så finns det kanske ett Bishop i din stad. 🙂  

Det här är ett ställe där gästerna ska ha en möjlighet att sitta och koppla av, trivas och prata med varandra, så här hittar du ingen trubadur, inga spelmaskiner och inga tv-apparater och musikens volym är låg. Det var inga som helst problem att sitta och prata i vanlig samtalston trots att lokalen var full med folk.

bishop2

Maten kanske kommer i andra hand efter pubdelen, men den var otroligt god och vällagad. Håkan tog Entrecote Black Angus, en 200g hängmörad entrecote, serverad med grillad bakpotatis och wokade grönsaker. Själv valde jag en fiskrätt – färsk fjällröding kokt i grädde, dill och gräslök som serverades med potatis, sockerärtor och grillad färsk sparris. Båda rätterna var helt otroligt goda, men jag tror att fjällrödingen var ett strå vassare för den som tycker om fisk. Håkan var jättenöjd med sitt val, men skulle ändå ha tagit fisken nu med facit i hand. 🙂

bishop3

The Bishop Arms skilde sig väldigt mycket ifrån den typen av restaurang som vi vanligtvis brukar välja när vi går ut och äter vid såna här speciella tillfällen, som Alla Hjärtans Dag, födelsedagar m. m. då vi oftast går på ställen med servis och inte så publikt som Bishop. Att vi hamnade på The Bishop Arms igår kväll berodde ju egentligen på att vi var för sent ute med bordsreservering och det var fullt på alla andra ställen vi ringde till. Men det var verkligen en trevlig upplevelse – både den supergoda maten och den enormt mysiga och trivsamma miljön.

Ett ställe jag absolut kan rekommendera – både för middag och en trivselkväll med vännerna.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Usch, migrän är inte roligt. 🙁
  Verkar som ett mysigt ställe. Skoj att få se bilder.
  Allt är bara bra med mig. (Förutom foglossningsvärk, svullna fötter och enorm trötthet :P, men det är det ju trots allt värt i slutändan.) Hoppas allt är bra med er och att du klarar dig från migränen framöver.
  Kramar!

 2. Cherlindrea säger:

  Hej på dig! Skönt att höra att det är bra, förutom de ”naturliga” saker då, om man kan säga så. 🙂 Men det är väl inte så lång tid kvar nu väl? 😀 Jag hoppas man får se en liten knodd på bild sedan. =))
  Pyssla om dig nu och lycka till när det är dags. 🙂
  Kramar!

 3. Hej gumman! Vad kul att ni hade en så mysig kväll! Nej, Bishop är kanske inte stället man tänker på först när man är ute efter en romantisk middag, men det är väl kul att bli positivt överraskad 🙂 När jag pluggade i Sundsvall och tröttnade på kårens blaskiga bira blev det ibland en lyxöl på Bishop 😀
  Kramar!

 4. Cherlindrea säger:

  Emma: Nej, precis, det är inte direkt någon ”romantisk restaurang” i den bemärkelsen. Men mysigheten och trivseln gjorde att blev romantiskt ändå, när man var där på tu man hand. 🙂 Jag har varit på Bishop i Örebro tidigare, men då var det flytande intag som gällde och lite mer livat än i lördags. Kul det också – då i allafall. 😀
  Kramar!

Kommentarer är stängda.