Inredning & design

Vilket himla jobb!

gardiner1

Öppen planlösning!

Det här är ju knappast någon nyhet för mig, för jag har ju haft samma problem sedan vi flyttade in i den här lägenheten som vi bor i nu. Men det gör ju inte saken varken lättare eller roligare precis. Nu står jag alltså i samma dilemma som varenda förbaskad gång som jag ska byta gardiner, och nu känns det ännu lite mer viktigare, eftersom jag faktiskt har en chans att fixa det ordentligt för en gångs skull.

*

Jag älskar våran öppna planlösning, det är inte det – även om jag längtar efter ett riktigt kök i mellanåt. Men det här gardinproblemet har stört mig ända sedan vi var här och tittade på den som spekulanter första gången. Vi har alltså ett stort öppet rum, och ena hela långväggen är en fönstervägg som hör till vardagsrumsdelen. En bit in på kortsidan sitter så ytterligare ett fönster som då är ”köksfönstret”, eller snarare matdelsfönstret och bredvid, med en liten skjutdörr i mellan, sitter ytterligare ett fönster, köksfönstret.
Jag har provat olika varianter här, men jag anser att fönstret vid matbordet hör mer ihop med köksfönstret, om man säger så, trots den lilla skjutdörren. Men problemet är ju att man ändå inte kommer ifrån att dessa fönster ändå är i samma rum som vardagsrumsfönstren, och det är inte någon balsal direkt heller, utan nära varandra. Alltså kan man bara inte välja ett par söta småblommiga gula köksgardiner, för att sedan hänga upp ett till exempel ett par randiga blåvita paneler i vardagsrumsfönstren. Då ser hela rummet helt hysteriskt ut. Det måste matcha på något sätt, och hur himla enkelt är det att hitta matchande köks- och vardagsrumsgardiner om man inte vill ha bara enfärgade?

 

Det här är alltså mitt problem. Och det är banne mig toksvårt!
Jag har hittills låtit vardagsrumsgardinerna styra och sen försökt att hitta enkla köksgardiner, men jag funderar lite på att göra tvärtom i sommar. Försöka hitta några söta köksgardiner som jag tycker om, längder till matdelen och en kappa till köksdelen, och sen helt enkelt hålla mig till vitt i vardagsrummet, möjligtvis med något litet som går igen i samma färg som i köksfönstren.

Något som har samma planlösning hemma och som har löst det här dilemmat på något smart sätt? 😉

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Hjälp, gardiner, prata inte om det. Jag är totalt inredningshandikappad och jag tror nog gardiner är värst! Det tog mig 1½ år att ens få up några på våran nedervåning. Jag är ändå inte nöjd med dom till vardagsrummet men mannen skulle tydligen ha en åsikt hehe. Till våren ska jag nog byta ut dessa svart med ljusa iaf. Jag tyckte väldigt mycket om dem svartvit randiga högst up! Sen älskar jag panelgardiner men tycker ”folk” har sagt i över ett år att dessa är på väg ut men det ska inte vara något hinder o man gillar dom. Vi har det i sovrummet och det är så fint!

    Trevlig helg på dig och hoppas förkyldningen har låtit dig vara ifred nu! Många varma kramar

  2. Cherlindrea säger:

    Lori: Hej sötaste! Skönt att höra att jag inte är ensam. *skratt* Det ska ju vara roligt att inreda ju. Haha! Men jag blir komplett tokig på det här! Nu har jag hittat lite jag tycker om, men jag har ändå fått kompromissa en hel del. De svarta är underbara, jag fastnade för dem också. Men jag har tre olika uppsättningar med svartvita gardiner till vardagsrummet..hehe! Så jag tänkte jag skulle försöka hitta på nåt annorlunda den här gången. Får se om det blir det jag har tänkt mig. 😉
    Jag bryr mig ärligt talat inte heller om ifall paneler är ute eller inte, jag tycker fortfarande om dem och då använder jag dem, så enkelt är det. 😀

    Massa gokramar på dig vännen!

Kommentarer är stängda.