Mat & Bak

Nya Cupcakes!

cupcake1Igår kväll gjorde jag cupcakes igen. smiley Jag måste få säga att det var en väldigt snabb påkommen idé, så dom blev väl lite därefter. smiley Men vi fick för oss att bjuda hem Helén och Jari på lite fika och förhandsvisning av klubbhemsidan på kvällen, och det fick vi för oss ganska sent på dagen. Eller i varjefall sent med cupcakes-mått mätt. smiley Dekorationen tar ju gärna lite tid, och det brukar vara bra att åtminstone vara ute i någorlunda god tid. Men eftersom jag ville få klart hemsidan också, så satte jag inte igång med cupcakes’n förän knappt en timma innan Jari & Helén skulle dyka upp.

 

 

 

cupcake2Det är då det är superbra att ha en färdigbakad sats med muffins i frysen. smiley Och det råkade jag som tur var ha nu, så jag slängde fram några stycken för tining och började belamra köksbordet med ”dekorationsprylar”. smiley

När man har bråttom så har allt en förmåga att alltid gå fel. Eller rättare sagt, man har en förmåga att alltid välja fel. Min första tanke var, att om jag gör hjärtan och dekorerar med idag, så borde det gå ganska fort. Snabbare än små blommor som måste putsas i alla kanter när man har stuckit ut dem i allafall. Men så var det ju problemet med en hjärtutstickare då. Jag hade ingen. Men jag har hört nångång att man kan göra en mall av papper och skära ut efter. Det borde ju funka på sockerpasta också, tänkte jag. Efter ett j-a micklande med pyttesmå pappersbitar och min lilla broderisax så kunde jag bara konstatera att det gick inte! Då hade ungefär hälften av min utmätta dekorationstid gått åt.

Så då fick det bli blommor i allafall. Men den här gången tänkte jag inte göra misstaget att välja små prästkragar och liknande, som skulle ta en evighet att sitta och putsa kanterna på. Jag valde den största blomman av mina utstickare som jag tyckte, rent logiskt, borde vara den enklaste att stansa ut. Jo, just det! smiley Självklart var det den svåraste blomman jag nånsin suttit och putsat kanter på.

Så medan Håkan åkte och hämtade pizza, satt jag och turbopillade med mina blommor och uppfann säkert minst 3 nya svordomar som hade med blommor att göra. Men till sist blev jag i allafall klar med dem, och kunde börja med resten. Jag blev inte klar riktigt i tid, men nästan i allafall. Och vi fick några riktigt goda cupcakes till kaffet. smiley

cupcake3

 

 

 

 

// Indra – tycker faktiskt fortfarande att det är kul att göra cupcakes… smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...