Mat & Bak

Ännu fler cupcakes… ;-)

cupcake4

 

Jag fick lite glasyr över när jag gjorde cupcakes sist. Så igår gjorde jag några till, för att bjuda min mamma, min bror Dennis & min brorsdotter Evelyn på lite eftermiddagsfika. Den här gången hade jag lite mer tid på mig jämfört med sist, så jag kunde sitta i lugn och ro och knåpa ihop mina blommor. smiley Men nu måste jag få tummen ur och köpa lite andra utstickare snart. Lite variation är ju aldrig fel liksom. *s*

Jag har fått lite förfrågningar på receptet på mina cupcakes. Det är lite olika från gång till gång, men jag kan ju börja med att lägga ut det senaste jag använt. För er som har undrat över blommorna; Dom är gjorda i färgad sockerpasta, ungefär som marsipan men utan nötter, och utstansade med en s.k. utstickare, som ser ut ungefär som pyttesmå pepparkaksformar. Jag har köpt mina på Tårtdecor där jag köpt det mesta av alla tillbehör till mina cupcakes. Men även Kakburken och Dekorera Mera har massor med roliga saker.

cupcake5

Recept på cupcakes

5 dl vetemjöl

3 dl socker

3 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

2 dl mjölk

150 g smör

Glasyr

2 dl florsocker

1 1/2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk smält smör

Kallt bryggt kaffe

Blanda först ihop alla torra ingredienser till muffinsen. Häll sedan i mjölken och sist det smälta smöret. Fyll stora muffinsformar ungefär till hälften och grädda i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.

Blanda ihop florsocker, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Smält smöret och häll det sen i den torra blandningen. Häll försiktigt i kaffet droppvis tills du får en bredbar konsistens.

På de här senaste bredde jag först på kaffeglasyr över hela ytan. Sedan dekorerade jag med blommorna, (man kan ju även dekorera med t.e.x strössel eller små marsipanfigurer som man gjort för hand om man inte har utstickare) och satte fast ett litet strösselhjärta i mitten på varje blomma med ätbart lim. Och till sist vispade jag grädde ganska hårt och färgade den svagt rosa, innan jag spritsade ut ”topparna” runt om kanten på muffinsen.

Lycka till! smiley

// Indra – baksugen igen… smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...