Allmänt

Knepig situation i arbetsrummet…

loxymorgon36

God morgon på er!

Ja, som ni kanske märkte så försvann jag igår efter min målarhysteri, och det var väl inte mer än väntat.
Jag ska inte klaga ett enda ord. Jag får helt enkelt skylla mig själv, för vad 17 väntade jag mig efter en hel dag i ett pyttelitet rum med ett pyttelitet fönster på glänt i dom där färgångorna? Men vad gör man? Jag hade helt enkelt ingen kolfiltermask.
Så jag fick migrän förstås och fick tillbringa eftermiddagen och kvällen i mitt kära sovrum, tyst och mörklagt. Men sova fick jag likt förbaskat inte göra ändå, så natten har varit toklång. Och Loxy har börjat med nån idé som han aldrig har sysslat med förut. Trots att jag har varit vaken på nätterna så har han ändå sovit som en sten, men numera verkar han tycka att det är himla kul att matte är vaken även på nätterna, så då ska det kelas och busas i sängen. Och helst upp och springas lite i mellanåt också. Så ungefär en gång i timmen när jag råkar öppna ögonen så möter jag blicken på en tokpigg hund som sitter och glor på mig, och när han ser att jag är vaken så börjar svansen gå som en propeller och så slänger han sig på rygg för att bli pussad på magen. Den där alltså…! 😛

***

 

Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra idag. Jag har ju hela arbetsrummet fullt med halvmålade prylar som jag måste ta hand om, men så fort jag öppnar dörren dit och känner lukten så dunkar det till som en hammare i huvudet på mig. Så jag vågar inte ens gå in där. Himla smart situation måste jag säga! Jag får nog helt enkelt vänta tills Håkan kommer hem nu på förmiddagen och be honom ta hand om det där, och sen införskaffa en skyddsmask innan jag kan fortsätta med resten av målningen. *suck* Varför har man inte nån bra, superventilerad lokal att stå och måla i? Jag skulle vilja ha en hobbylokal med massa plats för allt man vill göra – snickra, måla, sy och vad det nu kan vara – gärna i anslutning till lägenheten. Det hade varit helt underbart! 😀

***

 

Men idag blir det nog inget målande i allafall. Om huvudvärken ger med sig så hade jag gärna velat sy lite, men symaskinen står ju inne i det där förpestade arbetsrummet som jag inte ens vågar gå in i, så det är liksom kört det också. Som sagt – himla smart situation..! *s*

Jag kan ju börja med att ta en kopp kaffe och fundera på hur jag ska lösa det här problemet, men jag tror det lutar åt tidigare tanke – min kära sambo får reda upp i röran efter mig. *skratt*

Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Annelill säger:

  Jaa gumman,man ska ju inte säga så….men vad var det jag sa,
  du ska lyssna på mamma hehe Hoppas det går över snart
  puss o kram.

 2. säger:

  Åhh…jag vet hur det är. Jag kan inte heller måla med oljebaserad färg utan att få migrän. Jag använder alltid skyddsmask nu och det funkar hur bra som helst. Man ser ju inte klok ut i den men det är det ju värt. =)

  Hoppas du får en bra helg! Kram Linda

 3. Cherlindrea säger:

  Annelill: Hmm…ja, jag vet mamsen. Men hur i hela friden skulle jag kunna veta att det var industrifärg jag hade fått? En ännu värre färg än vanlig oljefärg! Jisses! Killen i målarbutiken kände knappt igen lösningsmedlen som ingick när han läste på burken. Det var värsta varningstexten på burken som jag missat. 😛
  Men nu har vi köpt vattenbaserad färg i stället. Mycket mildare, så det ska nog gå bättre hoppas jag. 😀
  Kram & puss!

 4. Cherlindrea säger:

  Linda: Ja, jag kan tänka mig att du har känt av det också, så mycket som du har målat och med migrän som du också har. Men det är nog som du säger – ett måste med mask. Man får väl se ut som en alien för en stund, bara det blir bra och man slipper migränen. 😉
  Hoppas din helg blir jättefin också! Kramar om!

Kommentarer är stängda.