Allmänt Personligt

Mina vackra blommor…

emmas-blommor1

 

 Hej på er bloggvänner och andra – ni som är vakna vid den här tiden.

Det verkar inte som det blir någon sömn för mig i natt. Jag har redan gjort ett antal försök men för en stund sedan ledsnade jag på att ligga och vrida och vända på mig och fundera över den där projektorklockans fungerande eller icke fungerande så jag gav upp och satte mig vid datorn en stund i stället. Eller ja – jag satte mig vid datorn, men det jag har gjort är att sitta här och återigen – för vilken gång i ordningen vet jag inte – fascineras över denna vackra blombukett vi fick av min syster Nicole och svåger Cico på påskafton. Inte bara för att den är oerhört vacker, även om den självklart är det, men för detta märkliga faktum att den inte verkar vilja vissna.

 

Snittblommor, framför allt de där färdiga buketterna som jag gissar att detta är, brukar ju inte hålla speciellt länge tyvärr, även om man kan förlänga livslängden avsevärt genom att ge dem ny snittyta och byta vattnet varje dag. Men det här är verkligen helt ofattbart! På snart en veckas tid har de här blommorna inte förändrats det allra lilla minsta. Jag har suttit och studerat dem här och det är nästan lite skrämmande. Man skulle kunna tro att dom är konstgjorda, men det är dom ju inte. Jo, en sak har hänt med dem förresten – två Gerbera har slokat en aning och ett par små gröna blad närmast vattnet i vasen har blivit lite dåliga. Men absolut inget annat.

 

Det måste jag säga är fantastisk kvalité på snittblommor!

Men hur är det möjligt? Har jag bara haft tur med de här? Eller är det så att blommor har börjat behandlas med något för att hålla längre?

Det här är absolut inget jag har hört talas om, utan bara en tanke som slog mig, baserat på tidigare erfarenhet av snittblommors hållbarhet, men vad tror ni? Kan det vara så?

 

***

 

Hur det än är, så är de oerhört vackra och har gett mig så himla mycket glädje den här veckan! Jag önskar att jag alltid kunde fylla hemmet med färska blommor att njuta av. Men härdanefter ska jag försöka se till att alltid ha i allafall en bukett med snittblommor hemma. Det gör så oerhört mycket för humöret och välmåendet. 😀

 

***

 

Nu ska jag lägga mig och vila en liten stund igen. Det blir nog ingen sömn i natt, men jag försöker ändå ligga ner och vila lite med jämna mellanrum. Hoppas ni sover gott därute och får en mysig morgon, trots att dom har utlovat minusgrader i morgon bitti. Men det får vi hoppas går över snabbt när solen tittar fram. 🙂

På återseende då och må så gott alla!

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...