Allmänt

Larmet på min Baotian Retro jäklas med mig!

loxypearl1

 

Nu är det alltså dags igen! Jag håller på att bli komplett tokig på mitt scooterlarm!!

 

Något känsligare larm har jag aldrig nånsin varit med om. Det är väl bra med ett bra larm kan ni kanske tycka. Jodå, visst! Men knappast så bra att folk knappt kan gå förbi åbäket utan att den ger ifrån sig en varning. Larmet går flera gånger om dagen nere på gården, och jag börjar gå på tånaglarna här uppe, för att vara beredd att rusa ut och stänga av det. Folk blir nog inte såå himla glada till slut om dom får lyssna på det här hela sommaren, och ni kan ju tänka er ekot som blir inne på en gård mellan två höga hus?! Härom dagen var det några som kom bärande på en matta som dom släppte ner på marken ca två meter ifrån min scooter – och larmet gick direkt – av vibrationerna i marken från mattan! *s*

 

***

 

Det som är mitt stora problem just nu är att larmet helt plötsligt har fått för sig att det inte vill vara avlarmat.

Saken är nämligen den, att när en motorcykel kör in på våran gård (vilket det precis gjorde här) så går larmet direkt. Och jag sprang ju ut i vanlig ordning och larmade av. Och eftersom jag såg att mc-åkaren var en besökande till en granne så tänkte jag att det vore kanske smartast att ha den stående olarmad tills han har åkt igen, (scootern är ju ändå låst och kedjad också) för att slippa gå här som på nålar för att sedan rusa ut och larma av igen när han åker.

Men jag hann knappt innanför dörren så hör jag att åbäket larmar på sig själv igen!

Ut igen alltså, och larma av på nytt. Trettio sekunder senare larmar den på igen. Vad 17 är det frågan om? Hur löser man det här? Jag har ju haft scootern stående olarmad förut, både här uppe på vår loftgång och i mc-lokalen. Vad är det här för ett ryck den har fått? Jag har ju bara två alternativ på larmkontrollen – på och av – så jag har ingen aning om hur jag ska få den att förbli olarmad. Förresten, det finns en knapp till, som jag i min frustration glömde bort vad den var till för och tryckte på… till min stora fasa! För det var fjärrstarten! *gapskratt* Tänk er min chock när jag står på loftgången 5 våningar upp och startar scootern där nere på gården. Haha!

 

Hur som helst så gjorde den ingen större nytta när det gällde larmet i allafall… 😛

 

Men jag vet ju att en hel del har en Baotian Retro, så är det någon som stött på samma sak och lyckats lösa problemet så får ni gärna tala om hur.

Själv ska jag ställa mig på vakt vid dörren och vänta ut grannens mc-åkande besök. 😛

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

  1. säger:

    Jag har hört att det är en del som har massa problem med sin sådan. Så du verkar ändå haft tur med din. Synd att man blivit skrämd, hade gärna haft en sån 😀 Så läckra!!

  2. Cherlindrea säger:

    Mikka: Ja, jag vet ju att Jos har haft massa problem med sin, så där har jag nog klarat mig oerhört bra. Men å andra sidan har jag inte kört min så mycket heller, så det kanske kommer. *suck* Men du vet inte om hon har haft samma problem med larmet? Det där är ju helt ohållbart. Jag skräms ju från vettet själv varenda gång jag tror den är avlarmad och råkar röra vid den..hehe!

    Kramizar!

  3. säger:

    Men oj vad snygg. Förstår att det är jobbigt med larmet. Men vilken skönhet. Och Loxy är en riktig snyging som vanlligt.

  4. Cherlindrea säger:

    Madeleine: *skratt* Ja, jag älskar min lilla pärla förstås. 😀 Det är bara när den inte riktigt gör som jag vill som jag kan bli lite smått irriterad. Hehe! Men vi har kollat upp lite andra typer av larm som kanske kan funka bättre, och som inte drar ur batteriet på ett kick. Får se om det blir bättre med det. 🙂

    Må så gott!

  5. Seppo säger:

    Hejsan. Vissa larm går att ställa in känsligheten.

    http://www.webcar2000.com/countries/sweden/forum/topic_2634_moped.phtml

  6. Cherlindrea säger:

    Seppo: Åh, tack vännen! Måste kolla om det går på min. Vill ju inte gärna ta bort det liksom, så jäkla mycket stölder som det är på scootrar här uppe i vårt område.
    Hoppas allt är bra med er!

    Kramizar!

Kommentarer är stängda.