Allmänt

Dags för en liten vilostund…

teatime32

 

Hej på er därute i eftermiddagen!

 

Ja, då var det mörkt igen. Det är inte klokt så fort det mörknar nu, och speciellt de här regniga dagarna. Det är ju liksom bara tidig eftermiddag, men skulle jag inte vetat vad klockan är så skulle jag gissa på åtta-nio på kvällen. Jaja, det är ju så det är den här årstiden. Ytterligare en orsak till att det vore trevligare med lite snö. Det blir så mycket ljusare då.

 

Nu har jag tagit en snabbdusch och satt mig med en kopp te i soffan. Skinksteken är färdig och står nu och drar till sig gottigheterna från såsen. 😀 Potatisen är skalad och står och väntar på att kokas, morötterna ligger i kastrullen och väntar på samma sak och dukningen är avklarad. Nu kan jag lägga mig och vila en timme innan det är dags att starta upp skinkstekskoket igen och reda av såsen.

Ikväll är det en sån där urtrist tv-kväll igen. Onsdagarna är helt hopplösa! Men en sak börjar ikväll som jag tänkte jag skulle kika på, nämligen ”Pernillas jul”. Jag är barnsligt förtjust i såna där program, så jag hoppas att det är något att ha. Jag är annars en anhängare av Leila och alla hennes härliga program, men jag ska verkligen försöka att låta bli att jämföra utan ge det här nya en ärlig chans. Det är så lätt att göra det annars, och dissa det nya för att det är annorlunda. Men som sagt, ikväll ska jag vara öppen för nya idéer. *s* 😛

 

Men nu ska jag ta med mig min hund och gå in och lägga mig och vila en stund. Det finns inget mysigare än att tända ett par värmeljus i sovrummet och ligga där och halvslumra med ljusen fladdrande i rummet. Jag brukar tända såna där slutna lyktor som känns säkra ifall jag skulle somna, och aldrig stearinljus som kan brinna ner, bara värmeljus. Faktum är att jag har sovit med en tänd hänglykta i fönstret i över 4 1/2 år…sedan natten min far gick bort. Jag tände en sån när jag kom hem den natten när vi hade vakat över honom, och sedan fortsatte jag med det. Nu kan jag knappt slå mig till ro om jag inte har lyktan tänd. Tänk så man kan vänja sig vid saker.

 

Jaja, nu kom jag på avvägar igen. *s* Ha en fortsatt fin eftermiddag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...