Allmänt

Teälskare!

ete1

 

God eftermiddag på er alla goa!

 

Då var det dags för lite eftermiddagste för min del. Sedan jag slutade röka så har jag dragit ner ordentligt även på kaffet, eftersom det väcker så mycket associationer. Det där med att sitta och dricka kaffe och röka är ju väldigt ofta en rökares stora njutning, och jag var inget undantag. Hur som helst så har téet fått ta över väldigt mycket i stället, och eftermiddagste är superviktigt! 😉 Jag har ju alltid varit en teälskare i och för sig, så det var inte direkt några svårigheter att gå över mest till det. =)) Jag älskar verkligen att gå runt i tebutiker och välja och lukta på löstéerna och njuta av alla dofter därinne, men jag har många påstéer som favoriter också. Oftast blir det påsar när jag inte har så mycket tid, eller helt enkelt inte orkar pyssla med tesilar. Idag blev det ett helt vanligt klassiskt Earl grey som jag nog aldrig kommer att tröttna på.

 

ete2

 

Däremot har jag fått upp ögenen för en annan sak som jag tycker är supergott, nämligen candiesocker i téet. Jag sockrar alltid mitt te litegrann och det här sockret ger lite mer smak än vanligt vitt eller brunt socker. Det blir en slags svag karamell- eller kolasmak över det hela som jag tycker är supergott. Det verkar inte vara så vanligt, i varje fall inte i min bekantskapskrets, för jag får ofta frågan vad i hela friden det är för något som jag ställt fram. Godis tycker ju många förstås. 😀 Det här är ju likadant sånt där godis som man brukar kunna köpa på marknader, men då är det oftast vitt. Så även om inte alla mina vänner tar det i téet så brukar det gå åt ändå.. 😉 Den roligaste kommentaren fick jag nog dock ifrån min svåger, som undrade om jag bjöd på njurstenar till téet. Knasboll! *s*

 

Men nu ska jag ta och njuta av mitt te och kanske en liten makron till. 😀

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...