Allmänt

Min drömdator!

datorvillha1

Jag har hittat min drömdator!!

 

Med tanke på att jag oftast jobbar med flera tunga program samtidigt så är det viktigaste med en ny dator för mig att den är stark, uthållig och snabb. Och framför allt stark, så att den inte står och tuggar och jobbar i en kvart varenda gång man gör något utan den ska klara av att man har flera fönster och program öppna på samma gång.

Den här HP’n uppfyller alla mina krav. Den laptopen jag har nu har en 17-tums widescreenskärm och det är inget jag tänker skaffa igen. Det är jättebra, men datorn blir otroligt klumpig och inte alls så mobil som jag vill ha den. Så den här nya har en 15,6 tums skärm, något som passar mig mycket bättre. Men framför allt har den en otrolig prestanda!

Den har en Intel Core-processor, fyrakärnig på 160 GHz. Ramminnet är inte mindre än 6 GB! Nu har jag fyra och skulle inte kunna gå ner under det, det är ett som är säkert. Den har en hårddisk på 640 GB och 64-bitars operativsystem, Windows 7.

 

En sak som jag tycker låter riktigt bra, även om jag inte har några planer på att testa det, är HP’s Protect Smart. Det upptäcker automatiskt om laptopen har tappats, och innan datorn når golvet så upphör hårddisken att snurra, vilket förhindrar förlusten av filer och data. Jag har faktiskt aldrig tappat en dator i golvet, men allt kan ju hända och det här låter som ett riktigt bra skydd om det nu funkar. 😉

 

Vi får väl se om det blir den här datorn i stället för den som har gått sönder. Det känns ju helt sjukt att laga den för över 2500:-, bara för skalets skull. Det är dessutom många småsaker som har strulat med den här datorn, inte inuti utan just de yttre delarna. Tangenter har helt plötsligt börjat bli sega och slutat fungera, och så alla skruvar som bara har lossnat i skärmen så allt har ramlat isär. Jag har aldrig haft orsak att klaga på Acer förut, alla mina tre datorer – både laptopen, den stationära datorn och mini-pc’n är av märket Acer. Men det här måste ha varit ett riktigt måndagsexemplar. HP Pavillion har jag haft tidigare och var riktigt nöjd med den. Så vi får väl se om det blir min drömdator lagom till semestern. 😀

 

Datorn finns på NetOnNet för 10999:- och här kan ni gå in och läsa produktbeskrivning och teknisk specifikation.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Vilken snygg dator!

  2. […] har ju inte hunnit tala om att den där drömdatorn jag lade upp som Jättegärna Vill Ha-inlägg härom dagen faktiskt flyttade in till mig redan i måndags. Jag nämnde nog bara i […]

Kommentarer är stängda.