Allmänt

Danka – inte längre världens minsta?

minsta-vovve1

 

Den 30 april förra året publicerades en artikel i Expressen om att slovakiska Danka Kordak, (bilden ovan) med sina 12 cm i mankhöjd och 800 gram, höll på att bli slagen som världens minsta hund i Guinness Rekordbok av Dancer från Florida, 500 gram och 10 cm i mankhöjd. Dock var Dancer tvungen att fylla ett år först, innan han officiellt kunde utses som rekordhållare, något han skulle göra den 7 juni.

 

 

 

 

 

 

minsta-vovve2

 

Men vad hände sen? Är det någon av er läsare här som har hört något mer om Dancer? Jag har nämligen inte hört ett ljud och jag hittar ingenting om honom när jag googlar honom på nätet. Man kan ju inte låta bli att undra om denna lilla varelse kanske inte ens klarade sig. Men så behöver det ju inte vara förstås. Dock har jag inte hittat någonting. Finns det kanske någon annan liten chi som har stuckit upp och tagit rekordplatsen som världens minsta?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...