Allmänt

Nattugglor är vi allihopa…

uggla1

Jaha, då var klockan snart 02. och här sitter jag och ”ugglar”. Nu råkar jag numera i och för sig ha ett sömnproblem och är vaken av den orsaken som de flesta redan vet, men jag har alltid varit mer natt- än dagmänniska. Jag tycker om att vara vaken på nätterna när alla andra sover, och jag får oftast mycket mer gjort då än under dagtid, när det är fullt med liv och rörelse omkring mig och alla kräver min uppmärksamhet på ett eller annat sätt hela tiden, oavsett om det är djuren, vännerna, familjen eller något annat. På nätterna kan jag sitta i lugn och ro, helt för mig själv och bara låta tankarna fara, pyssla med sånt som jag inte tycker jag har tid med på dagen eller bara göra ingenting, eller i varjefall göra onödiga ting, som dagtid kan kännas som bortslarvad tid.

uggla2

Och de här sakerna har knappast något med min neurologiska sjukdom att göra, och jag är också långt ifrån orginell när det gäller mitt nattsuddande. Tvärt om, skulle jag vilja påstå. Många jag har pratat med är riktiga nattugglor och har påtagliga problem med att bryta upp och gå och lägga sig på kvällarna. Det kan kräva en oerhörd självdiciplin. Men om man, till skillnad mot mig, som är hemma med sjukpenning måste upp tidigt varje morgon så är det ju fullkomligt ohållbart i längden att sitta uppe på nätterna. Det kanske fungerar vid något enstaka tillfälle, men förr eller senare har man vänt på dygnet och både arbete och det sociala livet kommer att bli lidande.

uggla3

Så nu säger jag Sov gott och önskar alla nattugglor därute en riktigt god natt! Hoppas ni får sova även om många av er säkert redan har hunnit vända på dygnet. Jag vet i allafall en som jag kan nämna så där på rak arm direkt. Och det är vårt områdes egen lilla nattuggla, sort okänd, som varje natt placerar sig någonstans strax utanför vårt sovrumsfönster och driver mig halvt ifrån vettet med sina ekande spöklika hoande timme efter timme. Vänjer man sig nånsin vid något dylikt? Denna uggledam- eller herre håller låda nästan hela natten, fram till ungefär 3-tiden på morgonen, lagom tills småfåglarna hem hemma börjar sin morgonkonsert runt 04.30-tiden. Vem var det som sa att natten var tyst och lugn? *s*

Gå nu och lägg er nattugglor, och till er som redan sover sen många timmar tillbaka, önskar jag en riktigt god söndagsmorgon. 🙂 Må så gott, så ses vi i morgon bitti.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...