Allmänt

Lita inte på utlovanden från Orville Media!

orville-media1

 

Jag blir så jäkla förbannad, rent ut sagt!!

Det hör inte till vanligheterna att jag hänger ut varken folk eller företag här på bloggen, men ett par gånger har jag gjort det med företag, och ibland verkar det vara ett nödvändigt ont för att få någon reaktion på saker som är fel.

 

Jag brukar sällan vara med i såna där marknadsföringstävlingar som man peppras med på mail och alla andra ställen på nätet, eftersom det ändå sällan leder till nånting. Det enda dom går ut på att ju att försöka prångla på tävlingsdeltagaren en massa produkter, prenumerationer och liknande.

Men i dag hade jag fått ett mail om en tävling där man kunde vinna ett presentkort på 10 000 kronor på IKEA. Som vanligt har jag inga större förväntningar på det priset, men däremot var det en annan sak som lockade mig, nämligen uppgiften att ALLA deltagare  i tävlingen skulle få ett presentkort på 200:- för att dom är med. Och eftersom jag snart ska iväg och handla en del möbler på sagda möbelbutik så tyckte jag att det var värt att sitta och svara på de där frågorna och kanske till och med ha chans på ett större presentkort.

Sagt och gjort – jag bestämde mig för att vara med och tävla och ansvarig för tävlingen var Orville Media.

 

pointshop2

 

Det enda man skulle göra var att fylla i sina uppgifter korrekt och så skulle dom skicka ett presentkort på 200 kr. Endast portot på 5:- skulle man få betala själv.

När man så har suttit och gått igenom alla tävlingsfrågor och kommer till slutet där man ska få sitt presentkort, då visar det sig att det inte alls är så. Nej, det verkar inte ha med tävlingen alls att göra, utan för att få det där utlovade presentkortet så måste man teckna ett abonnemang på ett kort hos företaget Pointshop, som debiterar ditt konto med först dessa 5:-, sedan efter 5 dagar med 360 kronor.

 

Saxat ifrån Villkoren:

 

”När du registrerar dig, så godkänner du att PointShop debiterar ditt betalkort 5 kr för 5 dagars VIP-medlemskap på PointShop.se. Efter provperioden övergår du automatiskt till ett tillsvidare VIP-medlemskap, du mottar samtidigt 61.500 poäng som kan växlas mot ett IKEA presentkort på 200 kr. Här efter debiteras det 360 kr (12 kr per dag) var 30:e dag, tills du säger upp ditt VIP-medlemskap. När betalningen är utförd kommer ditt medlemskap automatiskt att uppgraderas till VIP-medlemskap. ”

 

Här måste man alltså stanna kvar i abonnemanget och betala först 5 kronor PLUS 360:- för att få ut poäng som kan växlas in till ett presentkort på IKEA för 200:-. Man får alltså betala sammanlagt 365 kronor för att få 200 kronor. (??)
Det verkar som sagt inte ha det minsta med IKEA-tävlingen att göra utan snarare ett samarbete mellan Orville Media och Pointshop och det utlovade presentkortet för att jag deltog i tävlingen kommer jag såklart aldrig att se röken av.

Jag är övertygad om att dom kan slingra sig ur det här på något sätt, genom att påstå att dom inte alls har lovat något sånt eller att det inte påståtts att man bara måste tävla för att få presentkortet. Men vilken jäkla idiot som helst inser ju att allt är formulerat för att lura konsumenten, precis så som jag blev lurad idag. Jag skäms verkligen, för jag trodde att jag hade lärt mig att undgå såna här bluff-företag. 

 
Fy 17 vad jag tycker det är vidrigt med det det lurendrejeriet! Finns det inga regler eller lagar mot falsk marknadsföring eller falska utlovanden? Det här förbaskade företaget har i allafall förstört för många andra företag när det gäller mig, för jag kommer inte att lita på eller delta i några såna här ”tävlingar” fler gånger.

Förbaskade fiffel och båg!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Tycker det blir mer och mer sånna fula knep man ser överallt. Men låter det för bra för att vara sant är det oftast det, så tänker jag alltid!
    Hoppas allt är bra med er! Kram

Kommentarer är stängda.